jaki amortyzator 888 boxxer czy fox
jaki amortyzator 888 boxxer czy fox
mam 1600 i nie wiem co wybrac jak radzicie? myslalem nad boxxerem
z góry dzieki za pomoc!

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Wg mnie w tej cenie albo szukać nowego Boxxera RC 2011 albo Teama 2010 nic innego w tej cenie. Boxxer RC 2011 naprawdę ładnie i płynnie pracuje a więc napewno będziesz zadowolony.
Fox'y 2008 i starsze odpuść ze względu na awaryjność bo praca na bardzo wysokim poziomie.
Fox'y 2008 i starsze odpuść ze względu na awaryjność bo praca na bardzo wysokim poziomie.
Rajsing 2011 http://www.pinkbike.com/photo/7198816/
gg:1037908
Nie ma idealnego widła .
RC2X jest bardzo solidny , niemal bezobsługowy, płynny , niestety mocno się zapada a próby wyeliminowania tego problemu kończą się zamułą. Najlepiej pasuje do "górskiej", "nieściganckiej" jazdy.
Nowe boxxy , rozpadające się tłumiki , wycierające się lagi ,źle spasowane slizgi , tyle , że lekkie ustrojstwa.
Najfaniejsze nowe Marce ale kwota nie ta.
Fox działa wtedy kiedy ma działać , czyli w czasie napierdalanki po dziurach. Przy sprężynie tytanowej waga ok, żeby utrzymać wysoki poziom pracy, w sezonie raz na miesiąc trzeba wymienić olej smarujący.Większość 40 ma mniejsze bądź większe luzy.
RC2X jest bardzo solidny , niemal bezobsługowy, płynny , niestety mocno się zapada a próby wyeliminowania tego problemu kończą się zamułą. Najlepiej pasuje do "górskiej", "nieściganckiej" jazdy.
Nowe boxxy , rozpadające się tłumiki , wycierające się lagi ,źle spasowane slizgi , tyle , że lekkie ustrojstwa.
Najfaniejsze nowe Marce ale kwota nie ta.
Fox działa wtedy kiedy ma działać , czyli w czasie napierdalanki po dziurach. Przy sprężynie tytanowej waga ok, żeby utrzymać wysoki poziom pracy, w sezonie raz na miesiąc trzeba wymienić olej smarujący.Większość 40 ma mniejsze bądź większe luzy.
Tzn? Fox ma w pełni rozbieralny tłumik, wszystkie elementy da się dorobić a uszczelniacze kupić.Cubus5 pisze:Fox'y 2008 i starsze odpuść ze względu na awaryjnoś
Mi przy normalnej jeździe rozszczelnił się aluminiowy element tłumika w który wkładamy tzn. "kondom" i amortyzator cały czas tracił tłumienie. Był to model 2008 serwisowany na bieżąco.ravfr pisze:Tzn? Fox ma w pełni rozbieralny tłumik, wszystkie elementy da się dorobić a uszczelniacze kupić.
Rajsing 2011 http://www.pinkbike.com/photo/7198816/
Co z tego jak są awaryjne? To że moge sobie naprawić nic nie znaczyravfr pisze:Tzn? Fox ma w pełni rozbieralny tłumik, wszystkie elementy da się dorobić a uszczelniacze kupić

Jakieś wielkie szczeście z moim miałem bo puscił mi tłumienie tylko raz i to w sytuacji gdzie każdy by mi puscil bo dobilem go solidnie bardzo.ravfr pisze:Nowe boxxy , rozpadające się tłumiki , wycierające się lagi ,źle spasowane slizgi , tyle , że lekkie ustrojstwa.