[off_road] Antidote LL + Avalanche DHF + DBair CS 2014

off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Jednak spyder będzie :)

Jest jeszcze jeden problem stery... oryginały ktore mam waża tone a dolna miska jest na kulkach, pasuje to zmienic. Orientuje się ktoś jakie stery moga pasować do glorki?
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
off_road
moderator
Kontakt:

Mały up :)
:arrow: Scottoiler AFS

Obrazek

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
balfa2step
Kontakt:

Post autor: balfa2step »

Czesc , jak spisuje się ccdb (jeśli mozesz napisz porównenie od innych damperów ) , jak wyglada sytuacja z serwisem .
off_road
moderator
Kontakt:

CCDB zamiata system :) Dosłownie miażdży inne dampery na jakich jeździłem a troche tego było w ramach serwisu.

Co do serwisu nie da sie go wykonać w domu chyba, ze masz dostep do pompy prozniowej :) tyle ze sie go robi co dwa lata a nie co rok :)

Fotki z dzisiejszej akcji:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zaleznie od tego co jest w planach czyszczenie/smarowanie wlewa sie odpowiedni płyn.

Tak wygląda łańcuch po wyczyszczeniu owym systemem (przed był cały czarny):
Obrazek

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

off_road, z całym szacunkiem... co Ci na głowę padło z tym Scottoilerem?! :shock: :lol:
Rozumiem, że masz z dużo pieniędzy i brak innych pomysłów na ich wydatkowanie zimą... :P
W niektórych motocyklach nie warto montować systemu smarowania łańcucha, bo szybciej się on rozciągnie albo motocykl zmieni właściciela...
A co dopiero w rowerze DH, na którym możesz nawet pół razu nie zakręcić pedałami jak trasa jest płynna i szybka...
pozdro

frango
off_road
moderator
Kontakt:

Scottoiler: 180zł w tym płyn do smarowania i czyszczenia.
Zestaw szczotek do czyszczenia lancucha + płyn lekką reką idzie 140zł. Kup np finish line do smarowania lancucha i masz 180zł :P

Tyle ze drugi przypadek wymaga syfienia sie i sporych kombinacji tu tego nie ma.
Całość kończy sie na dolewaniu odpowiedniego płynu i kreceinu korbą no w opcji przyniesienie wody w wiadrze w celu zmycia rozpuszczonego syfu.

W transalpie mam też scotta i sie sprawdza wysmienicie. Stąd pomysł kupna wersji dla rowerów.

Co do DH... ja swojej glorki tez do wycieczek krajoznawczych po okolicy używam ;) bo dla czego nie.

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
frango
Kontakt:

off_road pisze:Jest jeszcze jeden problem stery... oryginały ktore mam waża tone a dolna miska jest na kulkach, pasuje to zmienic. Orientuje się ktoś jakie stery moga pasować do glorki?
FSA myślę, że wszystkie do główek tapered o odpowiedniej średnicy zew, oraz pod rurę 1-1/8 będą pasować.
Oryginalne miały dość wysokie kołnierze, więc niższe stery powinny wejść. Tak, były na kulkach... chory pomysł. Moje chyba zasysały błoto :D
pozdro

frango
off_road
moderator
Kontakt:

Przeciwko kulkom nie mam nic ;) Tylko bieżnia nabijana na rure jest kosmicznie ciężka wazy chyba z 2/3 masy całości sterów...

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

Ja bym to po pierwszym wypadzie w góry zniszczył. Jeszcze bym się od oleju uje*ał..
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
frango
Kontakt:

off_road pisze:Scottoiler: 180zł w tym płyn do smarowania i czyszczenia.
Zestaw szczotek do czyszczenia lancucha + płyn lekką reką idzie 140zł. Kup np finish line do smarowania lancucha i masz 180zł :P

Tyle ze drugi przypadek wymaga syfienia sie i sporych kombinacji tu tego nie ma.
Litr ropy - 5,72pln (na stacji Neste), butelka po brzoskwiniowej Nestee (jak ktoś nie lubi, może być cytrynowa ;) ) - 4pln (w cenie picie ;) ), szmatki to wycierania łańcucha - 0
Ja używam "suchego" smaru do łańcucha - Pro-Link, więc syf mało się klei. Raz na jakiś czas rozpinam łańcuch (nie rozkuwam), wrzucam łańcuch do butelki, wlewam ropę, trzęsę w każdym kierunku przez kilka minut, wyciągam łańcuch, zlewam brudną ropę do większego baniaka, nalewam czystą i powtarzam procedurę.

Wydaje mi się, że automatyczna olejarka do zjazdówki to przerost formy nad treścią... ale hej! to Twoja kasa ;)
pozdro

frango
frango
Kontakt:

off_road pisze:Przeciwko kulkom nie mam nic ;) Tylko bieżnia nabijana na rure jest kosmicznie ciężka wazy chyba z 2/3 masy całości sterów...
W tych sterach wszystko jest ciężkie. Uszczelnienie jest żałosne. Myślę, że kompatybilny zestaw ze średniej półki będzie ważyć 30-40% lżejszy. No i praca będzie na lepszym poziomie.
pozdro

frango
off_road
moderator
Kontakt:

ArthurGreen pisze:Ja bym to po pierwszym wypadzie w góry zniszczył. Jeszcze bym się od oleju uje*ał..
Niespodzianka to jest na bazie wody ;) jak sie uje*iesz to bierzesz wode i zmywasz...

Nie bardzo czaje jak to mozna zniszczyć ;) Docelowo zbiornik będzie przy damperze w praktycznie najbardziej osłoniętej części ramy.

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
off_road
moderator
Kontakt:

frango pisze:butelka po brzoskwiniowej Nestee (jak ktoś nie lubi, może być cytrynowa ;) ) - 4pln (w cenie picie ;) ), szmatki to wycierania łańcucha - 0
Patent podobny do dokręcania suportów tzw. żabka :) Tez działa ale...
ja nalezę do osób które wolą pracować właściwymi narzędziami.
Rozumiem ze jakbym kupił dedykowany zestaw do czyszczenia łańcucha który ma pewnie z 30% userów tego forum temat by poszedł bokiem bez odzewu :P
Wedle mojej kalkulacji cena była taka sama wiec czemu by nie spróbować czegoś nowego.

Do tego napęd który mam do najtańszych nie należy wiec jak cos może przedłużyć jego żywotność czemu nie... :)

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

off_road pisze:Wedle mojej kalkulacji cena była taka sama wiec czemu by nie spróbować czegoś nowego.
I właśnie. Jak do rowerów xc turystyki albo jak musisz fullem kręcic sporo km to super sprawa, no i kolejny fakt. Masz drogi rower, drogi szpej na każdym kroku wiec dlaczego lepiej nie zadbać o napęd ? ;) Gdybym miał u siebie droższy napęd kupił bym bez wahania.
ArthurGreen pisze:Ja bym to po pierwszym wypadzie w góry zniszczył.
Zerknij jak to jest umiejscowione, nawet kiedy rower sam wykręci kilka kozłów nic nie oberwie, choc ja bym poszukał lepszego patentu mocowania zbiornika ;)
Swoja drogą przypomniał mi sie zestaw przerzutek pneumatycznych shimano airline, z tym to był kłopot gdzie zbiornik umiejscowić.
Back in black
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Fajny bajer. Coś jak wymuszone chłodzenie tarcz hamulcowych w aucie. Niby dowalone na wyrost a działa pewnie fajnie. :)

Mnie się podoba, jak pimp to pimp.
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

Fajny pojemnik na mocz pod siodełkiem, rozumiem że to w razie jakichś grubszych akcji ;)
off_road
moderator
Kontakt:

10 nowych postów i dopiero seraax obczaił o co naprawdę chodzi :D
Fuck yeah :D

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
eX3me
Kontakt:

Post autor: eX3me »

SeraaX pisze:Fajny pojemnik na mocz pod siodełkiem, rozumiem że to w razie jakichś grubszych akcji
Ja na poczatku, myslalem ze to sok pomaranczowy :mrgreen: :mrgreen:
off_road
moderator
Kontakt:

eX3me pisze:Ja na poczatku, myslalem ze to sok pomaranczowy :mrgreen: :mrgreen:
Lepiej nie wciagac % przy montazu, mozna z przepitką pomylić :P

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
ODPOWIEDZ