Avid Code 5 coś nie halo(odpowietrzanie)

Dałnhiller
Kontakt:

Avid Code 5 coś nie halo(odpowietrzanie)

Post autor: Dałnhiller »

Siema mój code5 był tak jak by lekko zapowietrzony jak już go kupiłem rok temu. Chciałem go odpowietrzyć ale nie ma szans ręce opadają po prostu.. Do odpowietrzania używam strzykawek robiłem tak gdy miałem juicy 3 i działało super ale tutaj to nic nie daje. Robię to tak że ustawiam zacisk niżej niż klamke podłączam strzykawe i wpycham płyn który wychodzi górą wraz z bąbelkami przykręcam śrubkę w klamce potem podnosze zacisk do góry i zakręcam. Po całej operacji przy naciskaniu klamki tłoczki nawet nie drgną.. Przypominam ze hamulec był sprawny i dobrze działał tylko był leciutko zapowietrzony cala ta robota to był wynik mojej nudy. Co poradzicie może coś robie żle?

Pozdro

DH-luka
Kontakt:

Post autor: DH-luka »

ale odpowietrzales wszystko po kolei? zacisk, przewod i klamke? czy przelales plyn tylko przez system.
krise
Kontakt:

Post autor: krise »

Avidy odpowietrza się trójstopniowo- przewód, zacisk, a na koniec klamkę. http://ujeb.pl?QSJIJ9rawW
Robiłeś tak jak w filmach na yt?
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Najpierw zacisk, potem przewód, a na końcu klamkę.
MUSZEL
Kontakt:

Re: Avid Code 5 coś nie halo(odpowietrzanie)

Post autor: MUSZEL »

;)
Załączniki
b
b
a
a
ak47

Post autor: ak47 »

kolega zrobił wszystkie możliwe do zrobienia błędy i się zastanawia :D

Nie wolno unosić zacisku powyżej klamki gdy układ wykręcasz z niego strzykawkę - układ wtedy zasysa powietrze.

No i procedura - nie umiesz swoim sposobem, więc rób wg instrukcji.
ODPOWIEDZ