hardtail do DH ?
hardtail do DH ?
Witam
Z reguy HT spisuja sie we freeride .
Czy wedlug was ramy HT nadaja sie do downhillu takiego niezbyt ekstremalnego?
Mysle o ramach Prodigy johnny bravoo lub umf hardy 5 ew. bop stonebreaker
Prosze o opinie lub podsuniecie innych ram ht
Z reguy HT spisuja sie we freeride .
Czy wedlug was ramy HT nadaja sie do downhillu takiego niezbyt ekstremalnego?
Mysle o ramach Prodigy johnny bravoo lub umf hardy 5 ew. bop stonebreaker
Prosze o opinie lub podsuniecie innych ram ht
jest kategoria hobby hard-tail :P Wiec ludzie na takowych smigaja.
Sa tylko 2 problemy:
1. po paru latach stawy nie Twoje
2. na full zrobisz np. 20 zjazdów a na HT 10 doprowadzając sie do takiego samego stanu wydymania ;P
Poza tym, od czegoś trzeba zacząć, sam zaczynałem od HT w miare rozbudowałem pozniej zmiana ramki i dalsza rozbudowa. Większość osób na forum dokładnie w taki sam sposób działa.
Od zera do downhillera :]
Sa tylko 2 problemy:
1. po paru latach stawy nie Twoje
2. na full zrobisz np. 20 zjazdów a na HT 10 doprowadzając sie do takiego samego stanu wydymania ;P
Poza tym, od czegoś trzeba zacząć, sam zaczynałem od HT w miare rozbudowałem pozniej zmiana ramki i dalsza rozbudowa. Większość osób na forum dokładnie w taki sam sposób działa.
Od zera do downhillera :]
Jeżdże na HT 1 sezon i jest to moju pierwszy rower. Co mogę Ci napewno powiedzieć świetnie się uczy jazdy na HT. A jeśli jest rama z wmiare fajną geo i dobrze dobranym osprzętem można naprawde przyjemnie sobie pośmigac. Polecam na początek właśnie HT a jakby nie było cena HT odstaje o wiele od ceny full'a 

-
- Kontakt:
Hehe, trafne:Doff_road pisze:Tu masz instrukcje co jest co
Nada sięmasteeff pisze:Czy wedlug was ramy HT nadaja sie do downhillu takiego niezbyt ekstremalnego?
Ale nie taka. Najlepszy wybór: NS Surge lub inne dłuższe ramki, jak Dragstar, Hornet, Unibike Underground.masteeff pisze:Mysle o ramach Prodigy johnny bravoo lub umf hardy 5 ew. bop stonebreaker
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: