Opona przód- spada
Opona przód- spada
Witam. Mam pewien problem z przednia oponą BHT Syncros 26x2.5. Koło złożone na obręczy Dartmoor Trixie. Problem polega na tym że opona ześlizguje się z obręczy, nawet jeśli postawie rower to postoi kilka godzin i opona ześlizgnie się całą jedną stroną z obręczy. Ciśnienie w oponie ok 35-40 PSI. Mam wrażenie że ta opona ma dość niską stopkę. Czy może problem leży w tym że opona jest za wąska na taką obręcz? Pozdro
Re: Opona przód- spada
Jeśli to nie jest nowa opona, przyczyna może leżeć przy pękniętym drucie w oponie. Wymacaj i poszukaj przy krawędzi.
Mam BHT 2.35 wystarczyło że raz mi spadła z obręczy (DoubleT.) przy niskim ciśnieniu i już się jej nie dało dalej używać - ciągle spadała. Miała już ponad sezon więc ją zastąpiłem nową taką samą, nie schodzę już z ciśnieniem za nisko i problemów nie ma. Jeśli kupiłeś nową to może była uszkodzona w transporcie etc?
-
- Kontakt:
Gwarancji niestety nie mam, opony kupowane prywatnie jako, że w sklepie już ich się raczej nie dostanie (Syncros BHT-3).
W sumie dziwne, bo 2 mce normalnie pojeździły a tu tak nagle ... Co prawda były trochę porozciągane, tzn. druty były lekko powyginane ale to podczas jazdy miało się ułożyć. Wątpię, żeby druty popękały. Tylna opona była bardziej powyginana, a jednak prowadzi się bez problemu, a dużo bardziej dostaje podczas jazdy. Z tyłu mam założoną dętkę maxxisa (dh), ona gruba jak od traktora i może to pomaga ? Obręcze: Alexy 24DM.
Nie chce mi się wierzyć, że opona tak po prostu sobie popękała i spada z obręczy ...
W sumie dziwne, bo 2 mce normalnie pojeździły a tu tak nagle ... Co prawda były trochę porozciągane, tzn. druty były lekko powyginane ale to podczas jazdy miało się ułożyć. Wątpię, żeby druty popękały. Tylna opona była bardziej powyginana, a jednak prowadzi się bez problemu, a dużo bardziej dostaje podczas jazdy. Z tyłu mam założoną dętkę maxxisa (dh), ona gruba jak od traktora i może to pomaga ? Obręcze: Alexy 24DM.
Nie chce mi się wierzyć, że opona tak po prostu sobie popękała i spada z obręczy ...
Re: Opona przód- spada
Yncy, najlepiej sprawdź na innym kole, wtedy będziesz wiedział czy to opona czy obręcz