Trasy w pobliży wisly

Barteqc
Kontakt:

Trasy w pobliży wisly

Post autor: Barteqc »

Witam,
Mam zamiar jechać na majówkę w góry ale jeszcze nie ustaliłem gdzie. Jest pomysł żeby jechać w okolice Wisły ale korzystając z okazji nie ograniczać się do jednej miejscówki. a wiec co polecacie w pobliżu Wisły, może być w Czechach?
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Palenica to po pierwsze. Szczyrk od biedy, żar tez nie jest daleko. No chyba, że dorzucisz troche drogi u Rozmberok.
Barteqc
Kontakt:

najlepiej tak w promieniu do 50 km takie. miejscowi jak Palenica i Szczyrk to znam i bywałem tam ale coś takiego o czym mniej słychać a też warto pojechać.
kondi_w1
Kontakt:

Post autor: kondi_w1 »

Jeśli chodzi o miejscówki z wyciągiem to tak jak wyżej:
- Wisłer - Stożek
- Palenica - Ustroń
- Czantoria ( podobno wpuszczają znowu z rowerami i coś gdzieś ćwierkały ptaszyny że są przymiarki do zbudowania BP ale nic potwierdzonego) - warto by popytać.
- Żar - Międzybrodzie
- Skrzyczne - Szczyrk

Z Ustronia do Rużomberoka przez Leszną masz 130 km ale warto ( z całym szacunkiem do moich ulubionych lokalnych miejscówek.

Poza tym w regionie nic nie ma.
http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=67764 [i]oraz[/i] 68549
StinkySanta
Kontakt:

Re: Trasy w pobliży wisly

Post autor: StinkySanta »

Można jeszcze zahaczyć o Mosty u Jablunkova w Czechach. Coś tam mają z tego co wiem do DH/FR porobione. Sam planuje wybrać się tam w tym roku, obadać.
In Trance We Trust
Barteqc
Kontakt:

A okolice Zakopca? Wiem o Harendzie, Szymoszkowej, Kluszkowcach, Jurgowie, i Bachledowej dolinie o bp kony:) zna ktoś coś jeszcze. Poszukuje takich regionów gdzie będzie dużo miejsc żeby się nie nudzić a mieszkać w jednym miejscu.
MiP
Kontakt:

Post autor: MiP »

50 km od Zakopanego są Koninki, które są w gorcach i można sobie szlakami po górach pojeździć i przy okazji widoki podziwiać. ;)
ODPOWIEDZ