[Damper] HV shock - serwis
[Damper] HV shock - serwis
Witam!
Podczas ostatniej jazdy mój ww amortyzator stracił olej.
Przyszedł więc czas na serwis. I tu pojawia się pytanie do Was. A mianowicie Czy jesteście w posiadaniu może jakiegoś manuala do tego dampera? Albo możecie sypnąć mi jakimiś wskazówkami? Czy w ogóle da się to zrobić bez niczym nie zastąpionych specjalistycznych narzędzi i w domowych warunkach? Gdzie można nabyć uszczelki do tego właśnie ustrojstwa? Praktycznie zero informacji znalazłem w internecie o tym giantowskim? wynalazku.
Podczas ostatniej jazdy mój ww amortyzator stracił olej.
Przyszedł więc czas na serwis. I tu pojawia się pytanie do Was. A mianowicie Czy jesteście w posiadaniu może jakiegoś manuala do tego dampera? Albo możecie sypnąć mi jakimiś wskazówkami? Czy w ogóle da się to zrobić bez niczym nie zastąpionych specjalistycznych narzędzi i w domowych warunkach? Gdzie można nabyć uszczelki do tego właśnie ustrojstwa? Praktycznie zero informacji znalazłem w internecie o tym giantowskim? wynalazku.
-
- Kontakt:
Dzięki ravfr, z tego co wymieniłeś to chyba żadnego sprzętu nie da się zastąpić żadnym domowym wynalazkiem 
Chyba że mógłbym kierować się tym poradnikiem:
http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=56408
W tym wypadku tylko problem z pompką by był.
W ostateczności do serwisu zaniosę. Ale pewnie z 300pl już nie moje...

Chyba że mógłbym kierować się tym poradnikiem:
http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=56408
W tym wypadku tylko problem z pompką by był.
W ostateczności do serwisu zaniosę. Ale pewnie z 300pl już nie moje...
Wywaliło olej więc ciśnienia juz nie ma.tomek059 pisze:Tylko pamiętaj o kolejności żebyś całego oleju nie miał na twarzy, a krążka nie szukał po okolicy.
E no, nie, tyle serwis nie kosztuje.tomcraft pisze:W ostateczności do serwisu zaniosę. Ale pewnie z 300pl już nie moje...
Zanieś do Kalego, MudSerwisu albo do Secesji.