Felt shot straight, pytanie.
-
- Kontakt:
Felt shot straight, pytanie.
Witam mam rowerek Felt Shot Straight taki jak tutaj: http://www.cyklotur.com/x_C_I__T_ROWER+ ... 10484.html tylko o nieco innej specyfikacji, bo mam amorka xcp suntour 150 mm, korba suntour Duro .
Chodzi mi głównie o rame czy jest wytrzymała , czy można nią coś pozjeżdżać .
Z góry dzięki za pomoc !! Pozdrawiam
Chodzi mi głównie o rame czy jest wytrzymała , czy można nią coś pozjeżdżać .
Z góry dzięki za pomoc !! Pozdrawiam
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Chcesz obejrzeć sobie DH to odpal NWD 5-7 jakoś...DcMonsterfelt pisze:Wiesz chodziło mi tu bardziej o średnie DH Bądz FR
Chcesz zobaczyć jak wygląda FR to odpal Krankedy 4-5 albo NWD 1-3.
Chcesz pojąć co to jest lekkie, średnie, średnio-zaawansowane DH to odpal sobie nagranie z Pucharu Świata w XC... Chociaż w sumie może lepiej jakiś puchar lokalny albo coś. Bo w sumie Puchar Świata to raczej już za grubo i nie mieści się w tej definicji.
Dz.U.1997.88.553
Jak sam możesz zobaczyć szeroko pojęte piractwo nie jest kradzieżą. Grozi za nie tylko taka sama kara. W dodatku trzeba zrobić to w celu korzyści majątkowej. Osobiście wku*wia mnie takie zrównywanie. A jeśli definicji kodeksowej nie rozumiesz to prostsza wersja. Kradnę komuś samochód - ktoś traci samochód. Ściągam program - nikt nie traci programu. Posiadam z tego tytułu większą zdolność kreacji niż nasi wybrańcy narodu...
Oczywiście pewnie uznasz że możliwość nie wydania pieniędzy jest korzyścią majątkową ale jest to tak naciągane jak te mityczne straty jakie ponoszą producenci oprogramowania na ściągniętych kopiach. Szczególnie że jak sam wspomniałeś - w Polsce tych filmów nie dostanie więc nawet jak chce wydać pieniądze to nie może.
Można je dopiero na angielskim amazonie dostać. Większość używanych.
Kod: Zaznacz cały
Art. 278.
§ 1.Kto zabiera w celu przywłaszczenia cudzą rzecz ruchomą,
podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
§ 2.Tej samej karze podlega, kto bez zgody osoby uprawnionej uzyskuje cudzy program komputerowy w celu osiągnięcia korzyści majątkowej.
Oczywiście pewnie uznasz że możliwość nie wydania pieniędzy jest korzyścią majątkową ale jest to tak naciągane jak te mityczne straty jakie ponoszą producenci oprogramowania na ściągniętych kopiach. Szczególnie że jak sam wspomniałeś - w Polsce tych filmów nie dostanie więc nawet jak chce wydać pieniądze to nie może.
Można je dopiero na angielskim amazonie dostać. Większość używanych.
Ależ Wy wszystko musicie zaszufladkować... a gdy Wy zaczynaliście, rozróżnialiście downhill od freeride'u?
Pewnie, mnie też takie gadanie "średnie dh/fr" trochę wkurza, można wszystkich na chama prostować, ale po co... trochę się wkręcą w temat i będą wiedzieć, a nic-niewiedzących nowicjuszy pewnie nigdy nie zabraknie. A przecież wiadomo o co chodzi.
Do autora: tak, możesz na nim pozjeżdżać. Wprawdzie te korby i amortyzator pewnie nie będą zbyt wytrzymałe, ale rowerek powinien stanowić dobrą bazę do rozbudowy więc najwyżej je wymienisz.
Pewnie, mnie też takie gadanie "średnie dh/fr" trochę wkurza, można wszystkich na chama prostować, ale po co... trochę się wkręcą w temat i będą wiedzieć, a nic-niewiedzących nowicjuszy pewnie nigdy nie zabraknie. A przecież wiadomo o co chodzi.
Do autora: tak, możesz na nim pozjeżdżać. Wprawdzie te korby i amortyzator pewnie nie będą zbyt wytrzymałe, ale rowerek powinien stanowić dobrą bazę do rozbudowy więc najwyżej je wymienisz.
http://brooce.pinkbike.com
-
- Kontakt:
No zią, jeżdżenie na czas a nie jeżdżenie na czas to spora różnica. Tylko jak ja zaczynałem to zjazdówki były cięższe od rowerów FR, potem się zamieniło, powszechny zrobił się jakiś gay-enduro-FR, który koło Karpieli itd. nawet nie stał, a zjazdowcy zadarli nosa i zaczeli prześcigać się w śmieszności własnych strojów.brooce pisze:Ależ Wy wszystko musicie zaszufladkować... a gdy Wy zaczynaliście, rozróżnialiście downhill od freeride'u?
Tak trudno podać rower i teren?