Zwrot Allegro po ponad 3 miesiącach
Zwrot Allegro po ponad 3 miesiącach
Witam, otóż mam problem. Ponad 3 miesiące temu sprzedałem na allegro marker do paintballa, był nieużywany przezemnie, kupiłem go jako nowy, sprowadzony z zagranicy(bez paragonów, gwarancji itp.). Dzisiaj pisze do mnie kupująca, że sprzedałem jej uszkodzony sprzęt(mimo, że po zakupie napisała, że wszystko ok i wystawiła pozytywa). Zaczęła mi mówić co jest uszkodzone i żąda zwrotu pieniędzy. Moje pytanie brzmi: Czy mam się czegokolwiek obawiać po tak długim czasie? Czy będę zmuszony zwrócić pieniądze za markera? Z góry dziękuję za pomoc 

Jeśli dostałeś tą rzecz i odsprzedałeś po pół roku to nie ma problemu. Jeśli do pół roku to powinieneś chyba odprowadzić jakiś złodziejski podatek podatek dochodowy bo jest to tak jakby sprzedaż dla zysku(przy samochodach tak to na pewno wygląda - czy przy takim czymś to nie jestem pewny na 100%).
Jeśli to prawda a ona o tym wie to może z tego tytułu jakieś doniesienie złożyć ewentualnie.
Jeśli to prawda a ona o tym wie to może z tego tytułu jakieś doniesienie złożyć ewentualnie.
pietryna a kto to sprawdzi kiedy on kupił markera w stanach? Nie strasz kolegi bo to bez sensu co piszesz, skoro kolega napisał że nie ma narkera żadnych dokumentów. co do samochodów to możliwe bo masz dokumentację i wiadomo gdzie dane auto było w przeciągu ostatniego roku itp. ale to nie auto!
No ride... No Life...
http://www.pit.pl/ehandel-a-podatki--ja ... cie-10219/off_road pisze:ehh pietryna Ty i te Twoje zajebiste pomysły...