Łożysko pod sprężyne w Fox 40

Godryk
Kontakt:

Łożysko pod sprężyne w Fox 40

Post autor: Godryk »

Witam
Czy orientuje się ktoś z was gdzie można nabyć łożysko które można by zamontować pod sprężynę w Foxie 40? Wiem ze kiedyś oferował coś takiego ktoś w USA i ciekawi mnie czy takie łożysko nie było by dostania gdzieś w EU albo w jakimś specyficznym sklepie z łożyskami.
Pzd
kubuspunxdh
Kontakt:

Post autor: kubuspunxdh »

:) kolejny temat :) jest mój produkt w trakcie testów :) z ciekawostek jest lżejszy od konkurencji z USA :) a i sporo tańszy :) same łożysko nie sprawdzi sie...
rowerek PB Spider Suspensions boss!
Godryk
Kontakt:

kubuspunxdh kiedy będzie ten specyfik dostępny u ciebie?
Dlaczego samo łożysko ma się nie sprawdzić? Sadziłem ze wystarczy jakieś porządne uszczelnione i wytrzymałe łożysko igiełkowe jednak musi ono być wyjątkowo cienkie dlatego mam tez obawy ze coś takiego mogło by się rozlecieć...
kubuspunxdh
Kontakt:

Godryk pisze:Dlaczego samo łożysko ma się nie sprawdzić? Sadziłem ze wystarczy jakieś porządne uszczelnione i wytrzymałe łożysko igiełkowe jednak musi ono być wyjątkowo cienkie dlatego mam tez obawy ze coś takiego mogło by się rozlecieć...
ze względu na budowę łożyska .. ma swoje charakterystyczne cechy aby prawidłowo pracowało, mało tego nie powinno ono własnie być uszczelniane do 40stki !
olekdh
Kontakt:

Post autor: olekdh »

mit głosi że łożyska wzdłużne powodują że sprężyna się może skręcać lekko i przez to poprawia się czułość na początku skoku, proponuję ci kupić takie coś i sprawdzić podejrzewam że "produkt" polega na dobraniu odpowiedniej wielkości łożyska i typu samego łożyska, co do uszczelnień to po co ci uszczelnienia, wszystko chodzi w oleju smarującym a uszczelnienia wpływają na zwiększenie tarcia w łożysku
Godryk
Kontakt:

Kurcze to ja już nie wiem.. myślałem ze dostane gdzieś łożysko igiełkowe które będzie miało wymiar wewnętrzny jak ta igła w foxie zewnętrzny wiadomo jak laga. Wyglądające jak kanapka podkładka z dołu i góry w środku łożysko igiełkowe wszytko znitowane z uszczelnieniem po boku martwiła mnie tylko grubość łożyska (żeby ten knykieć zdołał złapać jeszcze sprężynę)
kubuspunxdh Mógłbyś napisać coś więcej o tych charakterystycznych cechach łożyska które uniemożliwiały by prace tego?
Z tego co widzę nie pozostanie mi nic tylko czekać na twój patent...
kubuspunxdh
Kontakt:

Godryk pisze:kubuspunxdh Mógłbyś napisać coś więcej o tych charakterystycznych cechach łożyska które uniemożliwiały by prace tego?
Z tego co widzę nie pozostanie mi nic tylko czekać na twój patent...
PW...
diesel2117
Kontakt:

Post autor: diesel2117 »

kubuspunxdh pisze: kolejny temat jest mój produkt w trakcie testów
Pucuj się ! :D.

Ja zrobiłem patent na stalowym łożysku AKG oporowym z przerobioną jedną bieżnią tak aby sprężyna wskakiwała w nią. Cały koszt wyszedł mi około 14zł ze smarem 3gramowym i około 30 minut pracy :lol:
Opisywałem to w temacie o K9.
http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286
kubuspunxdh
Kontakt:

diesel2117 pisze:Opisywałem to w temacie o K9.
i ile tego sprzedałeś i ile się sprawdziło :) ? z tego co pamiętam robiłeś coś z RS:) a to całkowicie inna półka niz 40stka... skoro kolega tak zapoznany w temat chętnie na PW wysłucham różnic pomiędzy łożyskami takimi jakimi ja zastosowałem z podzespołami a takimi jakimi Ty zastosowałeś ? czysta propozycja partnerska :) może coś razem wspólnie uratujemy świat :) ?
diesel2117
Kontakt:

Post autor: diesel2117 »

kubuspunxdh pisze: ile tego sprzedałeś i ile się sprawdziło ? z tego co pamiętam robiłeś coś z RS:) a to całkowicie inna półka niz 40stka...
Mój patent do dzisiaj śmiga w 3 domainach (w tym 2 moje), w 3 sztukach 66 vf/rc/vf2 oraz w 2juniorach. Tyle, że sam montowałem takowy tylko w 5 z nich :lol: . Zmiany w pracy były kolosalne. Wszystko zaczęło się od tego, że ważę jedyne 53kg a w domainie dc r 11' miałem czerwoną sprężyne (70kg plus czy jakoś tak) a mój budżet wynosił 25zł :mrgreen: Więc kąbinowałem i się udało zwiększyć bardziej liniowy tryb pracy przy czym uczucie "miekkości".
kubuspunxdh pisze: PW wysłucham różnic pomiędzy łożyskami takimi jakimi ja zastosowałem z podzespołami a takimi jakimi Ty zastosowałeś ?
Służę uprzejmie, tylko napisz mi pierwszy jakich ty to podzespołów użyłeś a może uda nam się wspólnie uratować świat ! :twisted:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286
ODPOWIEDZ