Wybór napinacza

MichaelBiker
Kontakt:

Post autor: MichaelBiker »

Mialem boxguide i troche ta rolka jest do kitu jak pojezdzisz troche po blocie ;/.. Potem byl E13 ls i dawal rade ;), teraz jest Dartmoor Blade i tez moze szczerze polecic ;) szukaj czegos z "kolkiem od przerzutki" a nie z rolka ;)
AdiFreerider
Kontakt:

Post autor: AdiFreerider »

MichaelBiker pisze:szukaj czegos z "kolkiem od przerzutki" a nie z rolka
niekoniecznie, do swojego boxguide'a wrzuciłem rolkę na łożysku maszynowym i była bardzo cicha, cichsza niż te wszytkie "kółka od przerzutki"!
to kółeczko zębate to jest inna rzecz niż rolka, niekoniecznie lepsza, a z pewnością nie cichsza (oczywiście pod warunkiem, że rolka jest łożyskowana)
MichaelBiker
Kontakt:

Post autor: MichaelBiker »

AdiFreerider pisze:do swojego boxguide'a wrzuciłem rolkę na łożysku maszynowym
ale po co kombinowac? jak mozna gotowe zalozyc i smigac a nie latac po sklepach i szukac rolek?
AdiFreerider pisze:była bardzo cicha, cichsza niż te wszytkie "kółka od przerzutki"!
mi nigdy nic nie piszczalo i nie mialem z tym problemow i nie bylo znaczenia w jakich warunkach smigalem ;]

btw e13 i blade lzejsze od boxguide-a :P
Dh.Matt
Kontakt:

Post autor: Dh.Matt »

A co powiecie o napinaczu CLOUD Perform?
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Ta sama fabryka co Dart. 173g ze śrubami bez adaptera, działa git.
przemek_06
Kontakt:

Post autor: przemek_06 »

Ja mam rolke i ogólnie jest spoko tylko co jakiś czas trzeba przesmarowac. Ostatnio zastanawiałem się żeby przerobic ją na "maszyny" ale po chwili doszedłem do wniosku, że w sumie to ona musi miec też "luz" na boki tzn ruszac sie na boki. A jak bym dał to na "maszyny" to nie miał bym problemu ze smarowaniem i może było by ciszej :D Jak myślicie? :)
pawel.tulaczko
Kontakt:

Post autor: pawel.tulaczko »

Dzięki za odpowiedzi,
odsunąłem dolną klatkę, żeby zmniejszyć napięcie łańcucha, ale dalej zębatka terkotała. W końcu rozebrałem dolną klatkę i muszę stwierdzić, że to zębatka sama w sobie jest głośna - wystarczyło przejechać nią po łańcuchu. Także podsumowując Rush/Blade tak czy siak terkocze.
ODPOWIEDZ