Napinacz Dartmoor Blade, Rush czy E13 LS HT ISCG 05
Napinacz Dartmoor Blade, Rush czy E13 LS HT ISCG 05
Witam poszukuje w miarę taniego i przyzwoitej jakości napinacza pod 32-36T. Czym się różni Blade od Rush'a bo znalazłem że klatką ale co to daje no i różnica wagowa, a znów o E13 dużo się naczytałem dobrych opinii. Druga sprawa to montaż pod miski za pomocą adaptera. Co może mnie spotkać po drodze adapter to koszt 40 zł ale w Darcie jest w zestawie no ale suport FSA tylko że ma bardzo mały "pierścień" lub kołnierz i czy to nie ejst problemem.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
myślę, że nie. masz zewnętrzne łożyska suportu?
Jeśli używasz osłonki (rockringu/bashguard'a) to bierzesz Rush (tak jak ja), a jeśli jeździsz bez to Blade. do e13 również dają adapter pod miskę suportu. ja bym wolał Dartmoor'a, jest lżejszy i ładniejsz, wydaje mi się też, że cichszy (ale może kolega miał źle ustawionego swojego e13).
o różnicy wagowej między Blade a Rush ciężko powiedzieć Rush sam z siebie jest lżejszy o 20g od Blade, ale musisz tutaj doliczyć jeszcze rockring więc z pewnościa Ci wyjdzie więcej troszkę (mój rockring waży 75g).
Jeśli używasz osłonki (rockringu/bashguard'a) to bierzesz Rush (tak jak ja), a jeśli jeździsz bez to Blade. do e13 również dają adapter pod miskę suportu. ja bym wolał Dartmoor'a, jest lżejszy i ładniejsz, wydaje mi się też, że cichszy (ale może kolega miał źle ustawionego swojego e13).
o różnicy wagowej między Blade a Rush ciężko powiedzieć Rush sam z siebie jest lżejszy o 20g od Blade, ale musisz tutaj doliczyć jeszcze rockring więc z pewnościa Ci wyjdzie więcej troszkę (mój rockring waży 75g).
Nie no raczej będzie bez rockringu co do suportu prawdopodobnie jest to taki :http://ww2.bikekatalog.pl/2012//kompone ... .Powerpro/
-
- Kontakt:
Bierz blade, mialem e13 ls1 i zlego slowa powiedziec nie moglem, pozniej przesiadlem sie na gamuta p40 (z rockringiem) i rowniez bylo ok, teraz mam Darta blade i chodzi najlepiej ze wszystkich napinaczy jakie mialem, do tego fajna waga i cena, a jak chcesz troche taniej to znajdz na allegro identyczny napinacz pod marka cloud, kosztuje spokojnie 50-60zl mniej a jest to dokladnie to samo.
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
-
- Kontakt:
Żeby nie zakładać nowego tematu, zapytam tutaj:
Czy napinacz Dartmoor Blade i Rush posiadają taką samą konstrukcje? Chodzi o to, że posiadam Rusha, ale z powodu dość szerokiej przerwy między blatem, a rockringiem łańcuch lubi mi wypadać i blokować się w tym miejscu. Stąd też moje pytanie czy klatki (górna i dolna) podejdą z Blade'a do Rusha? Napinacza już nie jestem w stanie zwrócić z powodu strasznie zniszczonej górnej klatki z powodu tego łańcucha.
Czy napinacz Dartmoor Blade i Rush posiadają taką samą konstrukcje? Chodzi o to, że posiadam Rusha, ale z powodu dość szerokiej przerwy między blatem, a rockringiem łańcuch lubi mi wypadać i blokować się w tym miejscu. Stąd też moje pytanie czy klatki (górna i dolna) podejdą z Blade'a do Rusha? Napinacza już nie jestem w stanie zwrócić z powodu strasznie zniszczonej górnej klatki z powodu tego łańcucha.