Witam
W jaki sposób całkowicie przelać układ i ile mniej więcej płynu jest na to potrzebne ? Która metoda jest właściwa ?
1. Odpowietrzyć układ, przelać wciskając płyn z dolnej strzykawki do strzykawki przy klamce i ponownie odpowietrzyć.
2. Bez odpowietrzania od razu przelać i potem dopiero odpowietrzyć.
3. Wyciągnąć najpierw stary płyn i dopiero zalać nowy i odpowietrzyć. Jeżeli wyciągnąć to w jaki sposób to zrobić żeby z całego układu w 100% zleciał ?
Pozdr
[Hamulec] Przelanie Formuli K24
Moje K18 były bardzo uciążliwe przy odpowietrzaniu. Nie zrażaj się jeśli za pierwszym razem nie wyjdzie. Pełną sprawność uzyskałem dopiero po 3 przelaniu. Z żadnymi hamulcami nie miałem takich problemów przy odpowietrzaniu. No i koniecznie musisz zaopatrzyć się w dobry szczelny zestaw do odpowietrzania.
Z instrukcją avida musi się udać. Powodzenia
Z instrukcją avida musi się udać. Powodzenia

Nie mam pojęcia jak ten motorex bedzie reagował z DOT'em.
Ja używałem jakiejś pasty do tłoczków hamulcowych z motoryzacyjnego za kilkanaście złotych. Po zakupie hamulce były sprawne ale miały ospałe ruchy, rozebrałem więc na części zaciski i klamki, przesmarowałem wszystko co tego wymagało tą pastą i mam spokój do dziś. Po zabiegu hamulce ożyły i były silniejsze.
Ja używałem jakiejś pasty do tłoczków hamulcowych z motoryzacyjnego za kilkanaście złotych. Po zakupie hamulce były sprawne ale miały ospałe ruchy, rozebrałem więc na części zaciski i klamki, przesmarowałem wszystko co tego wymagało tą pastą i mam spokój do dziś. Po zabiegu hamulce ożyły i były silniejsze.