Szycie opony Panaracer DH 2.40 pomoc !
Szycie opony Panaracer DH 2.40 pomoc !
mam opone co przeszła 2 właścicieli i ją mam teraz , i bieznik ma ładny jeszcze , tylko zaczyna pękać :/ ma 5 pekniec chyba, 4 na bokach i jedna na górze , opona ma pojedyńczy oplot i chciał bym zeszyc ją gruba nicią, szycia i nitki zalac klejem i podkleić od spodu dętką te szycia . Tylko jest problem czy na szyciach po jakimś czasie nie puści ? :/ Boje sie bardziej o góre ze jak zeszyje i puści i zrobi sie wieksza dziura . A kasy nie mam na nowa opone . Na górze i na jeden dziurze z boku sa te dziury podklejone dętką i co jest dziura u góry jest podklejona 2 łatkami i jeszcze stopiłem kawałek starej dętki w tą dziure i jakos sie trzyma i kupiłem dzisiaj superglue i chciałem zalać ta dętke stopioną bo jest mała szczelinka . Dodam ze te stopiona dętka juz jest ponad rok i nie wykruszyła sie , zawulkanizowałem mozna powiedzieć ale słabe to jest. No alee sie trzyma jakoś
-
- Kontakt:
Przy oponie z podwojnym oplotem mozna by cos probowac, ale przy panaracerze bedzie mega ciezko bo mam ta opone i scianka jest mega cienka ;/.. Kiedys z kolega probowalismy miniona "latac" bo poszlo na boku to jedynie co moglismy zrobic to przykleic latki od detek na specjalne klej do gumy ktory kupisz w castoramie i podobnych sklepach
.. Szycie raczej rozwali bardziej opone bo zrobisz dziury, ktorze przy pompowaniu powieksza sie..

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Witam. Mialem podobny problem z ta opona, przecialem ja na bocznej sciance ok 5mm. Nie z szyjesz jej bo ma za cienkie scianki a do wulkanizatora nie masz co sie udawac bo nawet sklejenie jej na cieplo nic ci nie da, po napompowaniu kola dalej to sie rozejdzie. Wiem bo to przerabialem i nie ma sensu, jezdzij az ja szlag trafi i tyle
-
- Kontakt:
O szyciu opony jeszcze nie słyszałem,a jestem już trochę na tym forum... Nie wiem ile Ty masz lat,ale nie łatwiej ogarnąć 30-50zł (taka kasa jest do ogarnięcia za robienie byle czego przez 1dzionek) i kupić używkę z Allegro,niż patrzeć jak to piźnie i tylko zdrowo się uszkodzić przez zbędne kombinatorstwo ...
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów