Protone Air Kit i półeczki w 888RC

vescus
Kontakt:

Post autor: vescus »

Eh, gdybym miał te 10-15 kilo więcej to bym Foxa brał, same pozytywne opinie o nim. A tak to trza kombinować. :[

Czy jest coś, co powinienem wiedzieć kupując gazowego RS'a? Czego się spodziewać po nim itp. ?
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

vescus pisze:Czy jest coś, co powinienem wiedzieć kupując gazowego RS'a? Czego się spodziewać po nim itp. ?
Żeby wziąć co najmniej 2008, bo starsze mają słabsze dolne golenie. I żeby był pewny, bo części drogie. I pompka się przyda ;)

A czego się spodziewasz? Działa, fajnie działa :D
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

vescus pisze:Jest też http://allegro.pl/jak-nowy-marzocchi-88 ... 35867.html
Ale czy to nie jest ten niechlubny rocznik 2008?
To jest takie gadanie... Ja mam taki sam tylko czarny ale nie jest w stanie idealnym i jedna goleń lekko starta więc nie będzie szedł za tyle pewnie. Ostatnio był w gregorio razem ze wszystkimi amorami. Miałem wymienić ślizgi bo ponoć do wymiany były. W gregorio dowiedziałem się że ślizgi są w bardzo dobrym stanie(mimo wytarcia goleni) więc olałem wymianę(ślizgi i tak już mam więc ktoś sobie wymieni jak będzie chciał bo jednak uzna że jest luz). To samo w moich rc2x. A w shiverze 2001 są w normie(dopiero po 11 latach...). Także ten mityczny wielki luz to gówno prawda. Te 888rc3 ata nie bujają się na stojąco bardziej jak może rc2x rok starsze.

To że ata czasami się zapadała to inna sprawa. Jak się nie konserwuje tego to uszczelka między komorami puszcza i amor zostaje tak jak się skompresował. A jednak o powietrze zawsze trzeba dbać trochę bardziej niż o otwartą kąpiel.
vescus
Kontakt:

A może te http://allegro.pl/super-czuly-marzocchi ... 84126.html ? Od 2007 chyba, roku 888 mają jedną sprężynę stalową/tytanową oraz w drugiej goleni pneumatyczną. Zgadza się?
pietryna
Kontakt:

Mają asystę jeśli już cokolwiek.

Zdjęcie 3 od końca nie jest zbyt optymistyczne wg mnie. Tzn. raczej znaczenia większego nie będzie miało ale nic nie jest napisane o tym a ryski czy jakieś czarne ślady wychodzące spod uszczelki to nie jest coś co można sobie pominąć wg mnie.
vescus
Kontakt:

Ostatni link, bo nic innego nie ma ciekawego. http://allegro.pl/marzocchi-888-cr-nowy ... 26745.html Sporo kasy, ale może warto by było.

Wiem, że męczę ale bardzo nie chce złego zakupu. Tym bardziej, że nie są to małe pieniądze.
pietryna
Kontakt:

To cr to jakaś kompletna nowość. Trudno w ogóle powiedzieć co on ma w środku. Coś pośredniego między ssv/ssvf a rc2/rc3/rc3 evo pewnie.

Albo jakieś te inne wariacje tst czy cholera wie czego...
http://forums.mtbr.com/downhill-freerid ... 63495.html

Wygląda to na jakąś wariację statycznych tłumków a'la RS, damperów i otwartej kąpieli w stylu MZ... Z tematu wynika że są dobre jak na cenę.
vescus
Kontakt:

Tak odnośnie półeczek. Wsadziłem zamiast mojego RC coś tańszego i niższego, cała rama ma lepszą geometrie. Czyli zmiana na niższe półki by bardzo pomogła. Ale 700zł...

Pietryna, a powiedz. Co byś wybrał? Bo do tych 888 z 2008 gość daje Tytanową sprężynę, tylko nie wiem do jakiej wagi on jest a na maila nie odpowiedział jeszcze. Mam tylko nadzieję, że sama praca będzie przynajmniej tak samo dobra jak moich RC. :P

O właśnie, co jest z serwisem Vario Bike w Krk? Nie odbierają telefonów, maila nie ma, nie aktualizowana strona od dawna a mam sporo problemów z damperem i chciałbym go skonsultować (koszta) i oddać do roboty.
vescus
Kontakt:

Zdecydowane, na Gregorio jest przecena 888 RCV z 2010 i biore je. W sklepie powiedzieli, że od razu wymienią w cenie sprężyny na miękkie a w razie czego jest (chyba?) możliwość zrobić podciśnienie w asyscie więc myślę, że będzie dobrze pracował. Dzięki za odpowiedzi i zainteresowanie. :)
ODPOWIEDZ