transformacja monster 200 t na super monstera
-
- Kontakt:
Dać to się da. Trzeba tylko znaleźć tłumiki i golenie... Nie jestem właścicielem tego cuda(a w technicalach nie ma super monstera) ale odnoszę wrażenie że SM ma inne wszystko oprócz półek. A jeśli ma inne tylko tłumiki to może da radę coś zrobić. Wręcz trzeba by tylko zmodyfikować obudowę i popychacz(zrobić nowe dłuższe) co zrobi pewnie każdy tokarz.alig2 pisze:mam pytanko nie slyszeliscie moze gdzie mozna dostac tłumiki i golenie by przerobic 200mm na 300mm
Także jeśli dowiesz się od kogoś że monster to tak naprawdę super monster z krótkimi tłumikami to baw się tak jak napisałem powyżej. Jeśli monster to zupełnie osobny amor to sobie daruj bo koszta będą niesamowite.
-
- Kontakt:
maly szczegół ;PLestatBiker pisze:A gówno, bo 193. a patrząc na foty super monstera podejrzewam że nie ma też pełnych 300 mm skoku
zobacz pierwszą odp. tj mojąmisiakr pisze:Mam pytanko- wszyscy tutaj tacy mądrzy, jedziecie ludzi jak czegoś nie wiedzą, przestrzegacie netykiety itp. Koleś zadał konkretne pytanie. Nie powinno was obchodzi co z tym robi, po co mu to i do czego. Zadał pytanie, prosi o odpowiedź. Koniec, po co to ciągnąc i pisać, że jest mu to niepotrzebne robiąc tym samym offtop?

tak jak napisałem. Dłuższe sprężymy, tłumiki i lagi.pietryna pisze:odnoszę wrażenie że SM ma inne wszystko oprócz półek. A jeśli ma inne tylko tłumiki to może da radę coś zrobić. Wręcz trzeba by tylko zmodyfikować obudowę i popychacz(zrobić nowe dłuższe) co zrobi pewnie każdy tokarz.Także jeśli dowiesz się od kogoś że monster to tak naprawdę super monster z krótkimi tłumikami to baw się tak jak napisałem powyżej. Jeśli monster to zupełnie osobny amor to sobie daruj bo koszta będą niesamowite.
trzeba zmieni golenie górne, bo jak dobrze wiesz, po wysunięciu o parę cm oryginalnych Monsterowskich goleni, jest na nich frez zmniejszający średnice lagi i 2 otwory na wysokości między ślizgami, by le lepiej smarowaćoff_road pisze:Jak to gorne golenie? Przecież SM od zwykłego się jedynie sprężynami i tłumikami rożni Buda jest ta sama przecież.