Zachar vs BikerJG

zachar
Kontakt:

Zachar vs BikerJG

Post autor: zachar »

BikerJG, jesteś bezczelny. Kupiłem od Ciebie boxxera w stanie fatalnym, pamiętasz? Też nie odbierałeś ode mnie telefonów, nie odpisywałeś na sms'y itp. Fajnie się teraz czujesz wydy*any na 450zł?
Z góry przepraszam za wypowiedź ale aż mnie rzuciło jak przeczytałem że BikerJG został potraktowany swoją bronią i płacze z tego powodu.

BikerJG pisze:Nie pamietam, jesli czujesz sie oszukany zaloz podobny temat nie robiac smietnika z tego tematu
Link do zdjęć zrobionych przeze mnie:
http://imageshack.us/g/513/dscn2021h.jpg/
Link do zdjęć zrobionych przez Ciebie po odbiorze zwrotu(niestety nie mam w tym momencie zdjęć z aukcji):
http://www.pinkbike.com/buysell/1012743/
Przez dwa tygodnie robiłeś mnie w jajo, a to jesteś w Czechach, a to mama odebrała, a to Ty dzisiaj na pewno odbierzesz. W drugim tygodniu przestałeś ode mnie odbierać telefony. Nawet ostatnio do mnie dzwoniłeś i zdziwiony pytałeś czemu twój kolega dostał neutralny komentarz(oczywiście amortyzator nie był sprzedawany z konta BikeraJG).

http://allegro.pl/show_user.php?uid=23803788
http://allegro.pl/show_user.php?uid=24855050
Twoje dwa ostatnie konta, obydwa zablokowane.

Przypomniałeś sobie już?
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

zachar pisze:pamiętasz?
Nie pamietam, jesli czujesz sie oszukany zaloz podobny temat nie robiac smietnika z tego tematu.
BikerJG
Kontakt:

zachar pisze:Przez dwa tygodnie robiłeś mnie w jajo, a to jesteś w Czechach, a to mama odebrała, a to Ty dzisiaj na pewno odbierzesz.
Widelec zostal odebrany 7 dni po nadaniu przesylki. Pieniazki zwrocone, koszta zwrotu pokryte w polowie jak wspolnie uzgodnilismy. Widelec opisywalem dokladnie, niestety nie posiadalem aparatu aby wyslac Ci zdjecia hi res (nawet o nie nie prosiles) - aczkolwiek wyslalem paczke 20 zdjec wykonanych iphonem 4s na maila piszac dodatkowo ze widelec wizualnie wyglada "sredniawo" i jest poobijany, byly to dokladne zdjecia rys i uszkodzen w sredniej jakosci. Widelec byl oczywiscie w 100% sprawny, bez wad technicznych, dziala plynnie, nie ma luzu etc - chyba nie zaprzeczysz. Jezdzi na nim chlopak odemnie z miasta i de facto zaplacil mi za niego znacznie wiecej niz ty.

Smieszy mnie jedynie Twoje zachowanie, rozmawialismy tydzien po tym jak go odebralem, przeprosiles mnie za zamieszanie i neutralny komentarz dla mojego kumpla, smieszylo mnie troche ze caly czas zwracasz sie do mnie per Pan. Zdawales sie byc sympatycznym gosciem, teraz widze niezly podstep z Twojej strony - jesli mial bys honor nie udawal bys wporzo goscia przez telefon tylko wspomnial ze masz do mnie pretensje - na pewno w jakis sposob bym temu zaradzil. Bo chyba ktos kto proponuje pokrycie calkowitych kosztow zwrotu nie ma pretensji, chciales nawet malowac ten widelec ale jak widac wolales kupic "ladnego" race bo nie chcialem zejsc dostatecznie z ceny ( widel sprzedalem za 1900zl wiec nie bylo z czego )

Jesli mozna chcial bym kontynuowac temat z tytulu - ktos kto ma pretensje moze najpierw mi o tym powiedziec albo zalozyc inny temat.
zachar
Kontakt:

BikerJG pisze:Widelec zostal odebrany 7 dni po nadaniu przesylki.
Dziwne że poczta twierdzi że paczka została odebrana po 14 dniach od nadania jej (ostatni dzień kiedy paczka była u Ciebie).

BikerJG pisze:Smieszy mnie jedynie Twoje zachowanie, rozmawialismy tydzien po tym jak go odebralem, przeprosiles mnie za zamieszanie i neutralny komentarz dla mojego kumpla, smieszylo mnie troche ze caly czas zwracasz sie do mnie per Pan. Teraz widze ze jestes podstepny i cwany - jesli mial bys honor nie udawal bys wporzo goscia przez telefon tylko wspomnial ze masz do mnie pretensje
Dziwne że wypadł Ci z pamięci urywek rozmowy, w którym wyzwałem Cię od kanciarzy, krętaczy i zagroziłem założeniem nowego tematu na forum. Powiedziałeś mi że jeżeli nie zmienię tonu to zaraz żadnego zwrotu nie będzie i jeżeli chce Ci "nawtykać" to żebym zrobił to w realu podczas zawodów. Szkoda że nie jeździsz na żadne zawody. : /
BikerJG pisze:bo nie chcialem zejsc dostatecznie z ceny ( widel sprzedalem za 1900zl wiec nie bylo z czego )
Zszedłeś 250zł z ceny, więc nie rób sobie jaj. Sam proponowałeś mi pokrycie kosztów malowania i nowych naklejek. To że upolowałeś jakiegoś fra*era i opchnąłeś mu go za 1900zł nie oznacza że każdy by go kupił.

I nie płacz tak z powodu straconych 450zł. Szkoda że ludzie nie rucha*ą Ciebie tak jak Ty ludzi.
BikerJG
Kontakt:

zachar pisze:Dziwne że poczta twierdzi że paczka została odebrana po 14 dniach od nadania jej
To ze pieniadze dostales po 14 dniach od NADANIA nie znaczy ze w ten dzien ja odebralem przesylke!
zachar pisze:Dziwne że wypadł Ci z pamięci urywek rozmowy, w którym wyzwałem Cię od kanciarzy, krętaczy i zagroziłem założeniem nowego tematu na forum.
Wyrazasz zgode na to abym zamiescil tu nagranie rozmowy gdzie dogadalismy zwrot? Klamiesz, niczym mi nie groziles, byles mily ja rowniez i gdy chciałes zwrotu pieniedzy powiedzialem zebys pakowal i odsylal widelec, czy tak nie bylo?
zachar pisze:Zszedłeś 250zł z ceny, więc nie rób sobie jaj.
Kolejne klamstwo - zaproponowalem zwrot 100zl z czego sie pozniej wycofalem bo boxxer WC za 1750zl to byla lekka przeginka jak dla mnie.
zachar pisze:Szkoda że nie jeździsz na żadne zawody. : /
Jezdze, porozmawiamy, nie ma problemu.
zachar pisze:To że upolowałeś jakiegoś fra*era i opchnąłeś mu go za 1900zł nie oznacza że każdy by go kupił.
Widelec kupil moj kumpel, chlopak ktory jezdzi od wyczyn xc po dh, zna sie na sprzecie w przeciwienstwie do takiego zaklamanego dzieciaka jak ty i docenil walory widelca - zły stan wizualny w widelcu zjazdowym to raczej malo istotny aspekt.
zachar
Kontakt:

BikerJG pisze:To ze pieniadze dostales po 14 dniach od NADANIA nie znaczy ze w ten dzien ja odebralem przesylke!
Paczka została odebrana po 14 dniach od otrzymania jej przez twój urząd pocztowy. Pieniądze otrzymałem 16 dnia od otrzymania paczki przez twój urząd pocztowy.
BikerJG pisze:Kolejne klamstwo - zaproponowalem zwrot 100zl z czego sie pozniej wycofalem bo boxxer WC za 1750zl to byla lekka przeginka jak dla mnie.
Widzę że mylisz się w swoich kłamstwach, sprzedałeś mi go za 2000zł, po czym zaproponowałeś zwrot w wysokości 100zł. Odmówiłem i powiedziałem że to stanowczo za mało, zaproponowałeś 250zł zwrotu.
BikerJG pisze:Jezdze, porozmawiamy, nie ma problemu.
Widziałem Cię tylko na Lechu... Ani razu nie byłeś na diverse albo na joyride. W sumie nie dziwi mnie to... Przyjeżdżanie na imprezy, na których większość ludzi chciałaby z Toba "porozmawiać" jest samobójstwem.
BikerJG pisze:Widelec kupil moj kumpel, chlopak ktory jezdzi od wyczyn xc po dh, zna sie na sprzecie w przeciwienstwie do takiego zaklamanego dzieciaka jak ty i docenil walory widelca - zły stan wizualny w widelcu zjazdowym to raczej malo istotny aspekt.
Chłopie, czy Ty na serio nie widzisz tych ubytków materiału? To już nie jest ryska, która przeszkadza tylko wizualnie.
BikerJG pisze:Wyrazasz zgode na to abym zamiescil tu nagranie rozmowy gdzie dogadalismy zwrot? Klamiesz, niczym mi nie groziles, byles mily ja rowniez i gdy chciałes zwrotu pieniedzy powiedzialem zebys pakowal i odsylal widelec.
Nie przypominam sobie żebym wyrażał zgodę na nagrywanie rozmów z Tobą.

edit:
nie mam zamiaru się z Tobą kłócić ani sprzeczać. Mam nadzieje że to co napisałeś mi na pw będzie prawdą.
BikerJG
Kontakt:

zachar pisze:Nie przypominam sobie żebym wyrażał zgodę na nagrywanie rozmów z Tobą.
Ale ja nagralem jedna rozmowe "prosze Pana", mam ja dodac tutaj i zweryfikowac ile proponowalem zwrotu i jak to mnie "wyzwales" ty tani klamco? :)
zachar pisze:Chłopie, czy Ty na serio nie widzisz tych ubytków materiału?
Widze normalne obicia od uzytkowania, widelec byl poobijany i nie ukrywalem tego w zaden sposob, dostales okolo 30 zdjec widelca, pozniej go zwrociles na moj koszt. Bede w tym roku na wielu imprezach rowerowych wiec spoko! Nie kazdy widelec do zjazdu wyglada jak nowy - i ja w zadnym wypadku tak go nie opisywalem, zwrot dostales bez problemu!

Byc oszukanym to nie znaczy dostac zwrot kasy + zwrot kosztow wysylki spowrotem bez najmniejszego problemu!

Wracajac do sytuacji z Łukaszem, zostalem beszczelnie jak juz ktos napisal "wydymany" na troche kasy, jutro bede dzwonil i zalatwial co tylko moge - zobaczymy co z tego bedzie!
Sert93
Kontakt:

Post autor: Sert93 »

BikerJG pisze:Widze normalne obicia od uzytkowania, widelec byl poobijany i nie ukrywalem tego w zaden sposob
Odchodząc od głównego wątku tematu, widelec na fotach nie wygląda jak na normalnie obicia od użytkowania, wygląda jak ktoś by przeorał nim po gołoborzu...ale to tak na boku.

Co do tematu, to dobrze, że poruszyłeś temat, wiadomo na kogo uważać, mimo wszystko według mnie nawet jak cała sprawa kończy się dobrze, to lepiej ją opisać, bo komuś można dzięki temu oszczędzić nerwów i czasu jak już wiadomo z jakim typem człowieka ma się doczynienia... powodzenia w odzyskaniu kasy!
BikerJG
Kontakt:

Sert93 pisze:ktoś by przeorał nim po gołoborzu
Zdjecia troszke to wyolbrzymiaja, ale rzeczywiscie byl w zlym stanie wizualnym, technicznie igielka.

Napisze jutro jak sie cos ruszy, teraz ide spac, na 8 zajecia :o
BikerJG
Kontakt:

Temat chyba do usuniecia, aczkolwiek fajnie ze zostal przeniesiony bo zrobil sie wzgledy porzadek.
Pozdro!
ODPOWIEDZ