przerzutka dla początkującego !
-
- Kontakt:
przerzutka dla początkującego !
Witam,
Jest to pierwszy mój post na tym forum , dlatego chciałbym się najpierw przywitać.
Witam Wszystkich.
Sprowadza mnie tutaj zapytanie związane z przerzutką , iż chciałbym takową wymienić.
Teraz moje pytanie:
Jakie przerzutki polecacie ( przednie ) , na co zwrócić uwagę przy zakupie oraz czy ma znaczenie ile zębów mam z tyłu oraz rozmiar przednich blatów ?
Proszę o podania propozycji przerzutek z górnych półek jak i tych niższych.
Zastanawiałem się nad slx. Co o niej powiecie ?
Pozdrawiam serdecznie !
Jest to pierwszy mój post na tym forum , dlatego chciałbym się najpierw przywitać.
Witam Wszystkich.
Sprowadza mnie tutaj zapytanie związane z przerzutką , iż chciałbym takową wymienić.
Teraz moje pytanie:
Jakie przerzutki polecacie ( przednie ) , na co zwrócić uwagę przy zakupie oraz czy ma znaczenie ile zębów mam z tyłu oraz rozmiar przednich blatów ?
Proszę o podania propozycji przerzutek z górnych półek jak i tych niższych.
Zastanawiałem się nad slx. Co o niej powiecie ?
Pozdrawiam serdecznie !
-
- Kontakt:
Re: przerzutka dla początkującego !
Ja tam jezdze bez przerzutki przedniej z dwoma zębatkami i jest dobrze ;P

Własnie, bo bez tego będzie nam trudno Ci doradzićBlackHornet pisze:Może napisz do czego chciałbyś używać tej przerzutki oraz jakiś budżet?

Suuubuś <3
Jak nie ma kasy na przerzutkę albo mu jej szkoda to bardzo dobra opcja.mavashi pisze:queer0s a przełożenia zmieniasz nogą albo stajesz, przekładasz łańcuch i jedziesz dalej
Ja na asfalcie prawie wcale nie zmieniam blatu z 44(rower XC) chyba że na szybszy start na światłach. W terenie różnie. Uniwersalne 36 jest bardzo, choć 44 jak chcesz pokręcić na pochyłości też się przydać może. 22 to na bardzo strome podjazdy albo jak już jestem styrany i mi się nie chce cisnąć siłowo to tylko powoli kręcę na lekkim biegu i się toczę.