Łańcuch Wippermann i spinka Connex link
-
- Kontakt:
Łańcuch Wippermann i spinka Connex link
Witam, sprawa wygląda następująco: kupiłem Connex'a 9SG, wraz ze spinką connex link. I właśnie z nią jest problem, tzn strasznie łatwo ją rozpiąć i mam obawy czy któregoś dnia nie zgubię łańcucha.
Czy u was też tak jest?
Czy u was też tak jest?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
pietryna ja spinki srama używałem w łańcuchach hg 73 i 93, ręcznie bardzo ciezko było to rozpiąć, często kombinerki się przydawały, a podczas jazdy i tak kilka części pogubiłem.
Co do wippermanna mam duże nadzieje, póki co opinie ludzi w cztery oczy miałem same dobre i mam nadzieje że się sprawdzą
qbaqm a dobrze założyłeś spinkę? tzn

Co do wippermanna mam duże nadzieje, póki co opinie ludzi w cztery oczy miałem same dobre i mam nadzieje że się sprawdzą

qbaqm a dobrze założyłeś spinkę? tzn

ja używam connexa od zawsze- robią doskonale lancuchy,a spinka to magja.
możliwość rozpinania i zapinania bez narzedzi i kombinowania.
rozpiąć się nie może- bo obie strony spinki musiałyby się poruszyć jednocześnie w przeciwnych kierunkach - w dodatku tak jak na rysunku(w pionie) - w poziomie juz jest to niemozliwe bo zewnetrzne ogniwa blokuja sie o siebie nawzajem.
to jedyna skuteczna spinka-ktora spełnia swoją funkcję.
możliwość rozpinania i zapinania bez narzedzi i kombinowania.
rozpiąć się nie może- bo obie strony spinki musiałyby się poruszyć jednocześnie w przeciwnych kierunkach - w dodatku tak jak na rysunku(w pionie) - w poziomie juz jest to niemozliwe bo zewnetrzne ogniwa blokuja sie o siebie nawzajem.
to jedyna skuteczna spinka-ktora spełnia swoją funkcję.
-
- Kontakt:
To ją wyczyść!Spinki srama po jakimś czasie bardzo ciężko się rozpina

Jak już pisałem, po 10+ rozpięciach spinka nie stawia żadnego oporu. Sam jedną zgubiłem (bez napinacza) na 15s zjeździe z górkiMi spinki srama to i ręcznie ciężko rozpiąć czasami. Nie wyobrażam sobie żeby mogła puścić sama z siebie.

Natomiast jednego Wippermanna (spinkę) udało mi się zerwać, a Srama - żadnej (nawet z jakimiś trzyletnimi nic się nie dzieje), więc jak na razie nadal je stosuję

http://brooce.pinkbike.com
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: