Pompowanie amortyzatora kompresorem.
Pompowanie amortyzatora kompresorem.
Witam. Czy można napompować amortyzator kompresorem? Wężyk powinien się zmieścić, ewentualnie bym dał jakieś przejściówki. Manometr w końcówce też mam. Mógłbym też obniżyć ciśnienie pompowania reduktorem. Zda to egzamin? Pozdro 

pietryna nie bądź taki dosłowny oczywiście że koledze chodziło o amortyzator powietrzny, a wracając do tematu najlepiej jak będziesz miał pompkę do amortyzatorów raz że większe ciśnienie niż zwykły kompresor dwa że dokładna podziałka i łatwo ją zabrać ze sobą do plecaka.Ziarno napisał(a):"ale jeżeli chodzi o tłumik powietrzny to zdecydowanie odradzam. "
Tłumiki powietrzne są tak rzadkie że nie wiem czy na forum ktoś w ogóle posiada. Ja spotkałem się z tym tylko na papierze.
trzymajmy się ramy to się nie posr...
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
przemek_06 pisze:Jeszcze zauważcie, że pompki do amorów mają takie fajne końcówki, nakręcane przez co przy wyciąganiu prawie nie masz straty powietrza a przy takiej zwykłej końcówce jest dosyc spora strata powietrza jeśli chodzi o amortyzator...
Nie prawie a nie ma żadnej straty powietrza, jak zamontujesz końcówke z pompki do kompresora cała akcja ma sens

Jeśli nie to to co napompujesz spierd**li przy ściąganiu końcówki.
W momencie odkrecania końćówki z pompki komora juz dawno jest zamknieta a sykniecie to spuszczenie powietrza z pompki i węża.
Zmień pompkę moja takich problemów nie mapietryna pisze:Te pompki do amortyzatorów mają takie precyzyjne manometry że wolałbym kompresorem nabijać...