UST, jest sens sie w to bawić w polskich warunkach?
UST, jest sens sie w to bawić w polskich warunkach?
Witam.
Zostałem posiadaczem kół złożonych na obręczach mavica 823 i zastanawiam sie czy przy amatorskim ściganiu w naszym kraju ma to sens, biorąc pod uwage dostępność opon i zmiane warunków pogodowych na zawodach.
Będe zamawiał komplet opon i myśle czy wziąść miniony LUST czy zwykłe
jak sytuacja wygląda np ze zmianą opon na zawodach? konieczny jest kompresor? + specyfiki typu mleczka?
Zostałem posiadaczem kół złożonych na obręczach mavica 823 i zastanawiam sie czy przy amatorskim ściganiu w naszym kraju ma to sens, biorąc pod uwage dostępność opon i zmiane warunków pogodowych na zawodach.
Będe zamawiał komplet opon i myśle czy wziąść miniony LUST czy zwykłe
jak sytuacja wygląda np ze zmianą opon na zawodach? konieczny jest kompresor? + specyfiki typu mleczka?
Sell: Rower - Intense M9
UST, raczej brałbym miniony bo sprawdzone i dość łatwo dostępne, choć fajna ciekawostka z tym schwable..
A co do mleczek opłaca sie je stosować? pomagają tylko przy przebiciach czy są jeszcze jakieś zalety typu łatwiejsze założenie opony? bo szczerze w temacie bezdetek jestem zielony.
A co do mleczek opłaca sie je stosować? pomagają tylko przy przebiciach czy są jeszcze jakieś zalety typu łatwiejsze założenie opony? bo szczerze w temacie bezdetek jestem zielony.
UST maxxisa ma ciensze scianki. Nie przebijesz łatwo jak nie mordujesz opon ale nie tak mocne jak Schwable.AlanCK pisze:UST, raczej brałbym miniony bo sprawdzone i dość łatwo dostępne
Mleczko KONIECZNE. Opony z mleczkiem troche latwiej ale przede wszystkim na przebicia. Zwłaszcza jak sie scigasz to zdarza sie ze nie zejdzie powietrze do samego dołu. Warto.
-
- Kontakt:
LUST = Light UST, więc jak już to zwykłe UST. Ja miałem problemy z założeniem opon UST (tyle, że to były Micheliny zwijane "2-ply"), potrzebny jednak był kompresor. Przy częstych zmianach opon moim zdaniem gra nie warta świeczki, bo zysk wagowy 100g (wliczając mleczko) na komplecie kół, pie*dolenia się co nie miara i do tego sporo droższe opony + koszty mleczka.. Ja wróciłem do dętek, na 2-ply snake'i to i tak rzadkość.
hmm to widze że Wicked Will mocnym konkurentem sie robi na suche trasy, bo na mokro mam juz wety UST, a to co mi sie w tej oponie podoba to boczne klocki i wrażenie że oponka będzie lepiej śmigać w zakrętach.
Cenowo oponki podobnie stoją to bede poważnie myślał o tym schwable
BTW.
http://www.maxxoponyrowerowe.pl/?103,sc ... 1133482%29
2,35 to jak 2,5 maxxisa, waga 1210 może być zbliżona do realnej??
Cenowo oponki podobnie stoją to bede poważnie myślał o tym schwable
BTW.
http://www.maxxoponyrowerowe.pl/?103,sc ... 1133482%29
2,35 to jak 2,5 maxxisa, waga 1210 może być zbliżona do realnej??
Zwijana? Na drucie nigdy nie mialem problemu.piotrmarch pisze:potrzebny jednak był kompresor
A w ust nie siedzi sie dla zysku wagowego. Inna sprawa, ze częstość zmian przereklamowana jest. Opony zmieniamy żadziej niz nam sie wydaje. No chyba, ze nalezymy do grupy dla której grzebanie przy rowerze raz na pol sezonu to często

-
- Kontakt: