Witam ,z racji ze nie mam jeszcze jakiejkolwiek techniki jazdy po lesie ,ubiłem obręcz Sunrims Single Track , Szprycha w miejscu ubicia wpadła do środka i straciła naprężenie i mam teraz coś w stylu jaja na tylnym kole . Z tego co czytałem to nie są to jakieś wytrzymałe obręcze i tu pytanie centrować o ile się da czy kupić nową , bo jak kupić to myślałem nad czymś w stylu Dartmor blizzard . Waga nie jest ważna chodzi tylko o wytrzymałość .
Ciężko będzie wycentrować jajko, blizzarda nie kupuj, właśnie z nimi miałem najwięcej problemów, ciężkie obręcze, a nie są wytrzymałe. Rozeszła mi sie na łączeniu i zrobiło jajko
Mavic 325 to dosyć mocna obręcz, za 120zł powinieneś znaleźć, nie jest tak durnie szeroka jak blizzard. Jak masz wbitą obręcz do środka to trzeba by to prostować takimi specjalnymi klinami, a wątpię, że znajdziesz takie coś w serwisie.
Maciex09 pisze:Double Wide weź od razu, sie bedziesz pieprzył z jakimiś double trackami :P
Double Wide jest słabszy od Double Tracka. W obręczy ważny jest stosunek wysokości obręczy do jej szerokości. Double Wide jest tylko mega szeroki i tyle.