[Suport] Truvativ Giga Pipe TEAM DH - nowy, a już strzela
[Suport] Truvativ Giga Pipe TEAM DH - nowy, a już strzela
Siemanko. Mam suporcik Truvativ Giga Pipe TEAM DH (świeżynka ze sklepu). Po wkręceniu w mufę (wcześniej dokładnie wyczyszczoną i nasmarowaną wazeliną kosmetyczną czystą) dziwnie strzela, jakby już się tam jakiś syf nagromadził. Starałem się to robić sterylnie jak z noworodkiem, ale jeśli faktycznie jest tam jakieś zabrudzenie, to jak/czym to najlepiej wyczyścić? Jaka jest szansa, że coś zdążyło już wpaść gdzieś między łożyskami, takie przynajmniej mam wrażenie, bo jak kręcę osią poza rowerem i lekko "odciagam" te dwa widoczne łożyska, to jest jako tako ok, ale po dociśnięciu ich do wewnątrz trze jak cholera momentami, aż czuje drgania na drugiej ręce trzymającą suport z drugiej strony za isis). Jak myślicie? Może na razie wyluzować i dać mu się wyjeździć/rozsmarować itp.?
Pozdro, Damian
Pozdro, Damian
-
- Kontakt:
Re: [Suport] Truvativ Giga Pipe TEAM DH - nowy, a już strzel
Tak też chyba zrobię, trochę sobie pewnie poczekam, no ale trudno. Zastanawiam się tylko, czy nie będą się purkać i nie odrzucą reklamacji, z uwagi na to że trochę dosmarowałem wazeliną przestrzeń między tą luźną miską, a zew. częścią widocznych łożysk. Był tam co prawda jakiś fabryczny, dosyć rzadki smar, ale było go jak na lekarstwo. Wiecie może czym oni to smarują? Posmarowałbym tym samym, bo wazelina dosyć znacznie różni się konsystencją, nawet pod kątem jedynie organoleptycznym.
Zgubiłem tez ulotkę, ale to chyba nie ma akurat znaczenia.
Zgubiłem tez ulotkę, ale to chyba nie ma akurat znaczenia.
-
- Kontakt:
Da się ale łożyska mają średnice odpowiednio 21,5mm i 31,5mm. W normalnym sklepie tego nie znajdziesz. Do swojego race face znalazłem na crc ale dwa łożyska (mam dwurzędowe zamiast czterech) cena wynosi tyle co suport. Znalazłem też na jakiejś stronie z częściami koxxa itp ale koszt jednego to ok 40zł.
.
-
- Kontakt:
http://www.pinkbike.com/photo/333900/ - tak bardzo zewnętrzne... raptem od niedawna jest na Howitzera.wojtek94 pisze:Hussefelt ma suport z łożyskami zewnętrznymi.