hample do DH co lepsze shimano XTR czy Saint ??
hample do DH co lepsze shimano XTR czy Saint ??
witam chciałbym prosić o jakąś rade w sprawie hampli które by były lepsze do dh jak w temacie sainty czy xtr 

-
- Kontakt:
Od tygodnia jestem wlasicielem kompletu XTR Trail 2012. Przesiadlem sie na nie z Formuli The One 2011. XTR hamuje genialnie, jest znacznie mocniejszy od poprzednika, nie grzeje sie, klameczka idealnie twarda - ogolnie nie kupil bym nic innego jak wlasnie XTR Trail.
Uzywales takiego set-u czy tak sobie napisales?off_road pisze:Klamki XTR + zaciski Saint
-
- Kontakt:
Masz może porównanie do SLXów 666?Spaced pisze:Od tygodnia jestem wlasicielem kompletu XTR Trail 2012. Przesiadlem sie na nie z Formuli The One 2011. XTR hamuje genialnie, jest znacznie mocniejszy od poprzednika, nie grzeje sie, klameczka idealnie twarda - ogolnie nie kupil bym nic innego jak wlasnie XTR Trail.
-
- Kontakt:
Właśnie jestem w trakcie kupna hamulców i biorę po uwagę tylko te dwa przez Ciebie wymienione, jestem ciekaw - dostrzegłeś jakieś wady XTR-a względem Formuli?BikerJG pisze:Od tygodnia jestem wlasicielem kompletu XTR Trail 2012. Przesiadlem sie na nie z Formuli The One 2011. XTR hamuje genialnie, jest znacznie mocniejszy od poprzednika, nie grzeje sie, klameczka idealnie twarda - ogolnie nie kupil bym nic innego jak wlasnie XTR Trail.
-
- Kontakt:
W Krakowie kumpel ma klamki XTR i zaciski Sainta, z tego co slyszalem to bardzo sobie chwali taki set. chcesz to napisz do mnie na pw to podam Ci jego fb.
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
w WC często widać zawodników (np. Aaron Gwin) w konfiguracji klamka XTR + zacisk Saint, tylko nigdy nie widziałem by ktoś miał cały zestaw XTR :/
niby XTR nie jest dedykowany pod DH, ale jak kumpel testował zestaw z zeszłego roku (w XC), siła go zaskoczyła przy tarczach 160, przy 200 pewnie było by jeszcze lepiej
przy czym, chyba w zeszłym modelu są jakieś problemy z przewodami, więcej na
Hamulce Shimano XTR 2011 BL-M988/BR-M985
warto mieć to na uwadze
niby XTR nie jest dedykowany pod DH, ale jak kumpel testował zestaw z zeszłego roku (w XC), siła go zaskoczyła przy tarczach 160, przy 200 pewnie było by jeszcze lepiej
przy czym, chyba w zeszłym modelu są jakieś problemy z przewodami, więcej na
Hamulce Shimano XTR 2011 BL-M988/BR-M985
warto mieć to na uwadze
takie tam testy http://bikemarket.pl ;)