Koła do Dirtu
Koła do Dirtu
Witam
Potrzebuję porady odnośnie doboru kół do dirtu głównie same hopki ,więc koła muszą być wytrzymałe ,myślałem nad DMR PRO ale nie jestem pewien czy tylnie koło mi się nada.
Kasa do wydania około 1k
Rama specialized p.3 2010 jeżeli to coś pomaga .
Pozdrawiam
Potrzebuję porady odnośnie doboru kół do dirtu głównie same hopki ,więc koła muszą być wytrzymałe ,myślałem nad DMR PRO ale nie jestem pewien czy tylnie koło mi się nada.
Kasa do wydania około 1k
Rama specialized p.3 2010 jeżeli to coś pomaga .
Pozdrawiam
zapleć sobie koła na DubleTrack'ach lub MTX ... ja osobiście używam w streecie i dircie. W sumie zależy jaki chcesz rozmiar czy 24' czy 26 .
Ale osobiście jeśli masz jakieś doświadczenie to lepiej zakup sobie Mavic CrossLine ,bo jeśli(laikiem) to lepiej Duble albo MTX proponuje na piastach ns lub novatecha
Ale osobiście jeśli masz jakieś doświadczenie to lepiej zakup sobie Mavic CrossLine ,bo jeśli(laikiem) to lepiej Duble albo MTX proponuje na piastach ns lub novatecha

Re: Koła do Dirtu
Piasty Hope Pro 2 Evo, obręcze Dartmoor Fortress (tanie, mocne, jeśli zajedzie nie będzie szkoda), szprychy DT champion. Koła będą wytrzymałe i powinny ogarnąć kat.
-
- Kontakt:
W czym jest lepszy hope od Darta do Dirtu? Troche lepiej uszczelniony, troche lżejszy ale mocniejszy? Nie bardzo. A w dircie w błocie się nie jezdzi więc nie ma sensu przepłacać. Na przód to ja w ogóle uwazam kupowanie drogich piast za nieporozumienie.XxUzixX pisze:Gość pisze że chce kupić raz a dobrze. A te wymagania spełnia Hope, wraz z wytrzymałością
Szczerze piasty darta/novateca/nsa + dart rider przód i dart fortress/rider tył.
Z jakiej miejscówki jesteś? Masz mocną scene lokalną? Jakich tricków masz sie zamiar pierwszy rok uczyć? Jak nie są to rotacje i taile to raiderów nie zajedziesz.Benoth1 pisze:fakt wspomnieć zapomniałem że koła mają być 26 , a co do dj fakt jestem nowicjuszem
Ogólnie do dirtu trzeba miec lekkie koła, dart jest tani i lekki wiec wymiania nie boli, a przy niedokreconej rotacji czy niedolocie to kazde koło pocierpi. Sam zaczynam z dirtem i raidery mi ogarniają, sporo lepszych ludzi ode mnie tez na nich jeździ i nikt nie narzeka.
http://www.youtube.com/watch?v=2m5LBHJoMGE -tutaj jest przedstawiona sceneria mniejwięcej, aczkolwiek na dzień dzisiejszy jest o wiele bardziej powiedzmy "ekstremalna" dużo większe hopki etc
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
To jest inne pytanie i inny temat. Tym samym zaśmiecasz wątek. Czemu ci sie nowego tematu nie chce zakładać? Kliknięcie za dużo? Zaczne za to warny dawać jeszcze chwile sie ten zwyczaj utrzymać. Nie dość ze temat zmienia tor to potem z wyszukiwarki nic znaleść nie można.Grzesiek888 pisze:Nie chce zakładac nowego tematu a więc... czy obręcze alexrims specialized p3 warto kupic ??? za 130. Czy ogolnie sa wytrzymałe te obręcze nadawac sie beda do DH bo w googlach zero opinni na ich temat. Z góry dzięki
-
- Kontakt: