Witam.
Mam pytanie do Organizatorów, kiedy można spodziewać się kalendarza zawodów. Jak już zostało nam zakomunikowane impreza ma nabrać międzynarodowego charakteru, tym bardziej jestem ciekaw i dzieciaki pewnie też, gdzie i kiedy odbędą się zawody. Tak więc szanowni OGRowie, yyy tzn ORGowie uchylcie rąbka tajemnicy.
PozdRower
Z tego co wiem to niedługo coś konkretnego będzie wiadomo ale kiedy dokładnie to ja nie wiem. Może napisz do biura frower power to coś Ci powiedzą trochę dokładniej. Ja tak zrobiłem
Cytując za Frower Power na FB :
"Przed wszystkim potwierdzamy, że podnosimy górną granicę wieku uczestników Pucharu Skrzata. I tak w najstarszej skrzaciej kategorii ścigać się będą kozaki z roczników 1998-2000. Środkową kategorię utworzą dzieciaki z roczników 2001-2004. Natomiast peleton chłopaków zamkną urodzeni w 2005r. i młodsi. Lejdis ścigać się będą w odrębnej ale za to jednej kategorii bez względu na wiek. Zaś zupełnie nową kategorię stworzą ogry, czyli rodzice skrzatów, którzy będą mogli (nie ma przymusu) zaliczyć mierzony przejazd po pucharowej trasie po głównej stawce. W razie licznego uczestnictwa ogrów orgi mogą zapewnić dodatkową klasyfikację par: skrzacio-rodzicielskich.
Kalendarz anno cyclisti 2012 obejmować będzie cztery edycje. Otwarcie Pucharu Skrzata połączymy z inauguracją Pucharu Polski na Stożku (Wisła), w weekend 28/29.04. Po raz kolejny spotkamy się w Bachledowej Dolinie (Żdiar, Słowacja), 03.06. Trzecia edycja rozegra się na zboczach Mosornego Gronia (Zawoja), równolegle do Mistrzostw Polski, wypadających w weekend 21/22.07, a finał rozegramy 23.09 (miejsce zawodów zostanie podane w późniejszym terminie).
Ponadto planujemy ścigać się i zachęcać do ścigania inne skrzaty w Morawsko-Słowackim Pucharze DH, który przypada na 22.04, 08.05, 10.06, 05.08, 16.09 i 30.09. Przymierzamy się wraz z organizatorem tej serii do wspólnej generalki, która wyłoni, póki co jeszcze na roboczo, zdobywcę Carpathia Trophy."
Pytaj Rafała Wypióra o szczegóły.
ravfr; Dzięki za info, fajnie że już na koniec kwietnia będziemy mogli się zobaczyć i zmierzyć z pozimowym brakiem kondycji .
Podobają mi się nowe pomysły i aż nie mogę usiedzieć na tyłku
Tak więc do zobaczenia w Wisłer.
ravfr pisze:Zaś zupełnie nową kategorię stworzą ogry, czyli rodzice skrzatów, którzy będą mogli (nie ma przymusu) zaliczyć mierzony przejazd po pucharowej trasie po głównej stawce. W razie licznego uczestnictwa ogrów orgi mogą zapewnić dodatkową klasyfikację par: skrzacio-rodzicielskich.
Czy ten concept będzie realizowany, bo już mnie rączki świerzbią .
Pod poniższym linkiem publikujemy ostatecznie dograny kalendarz skrzata, z małym zastrzeżeniem, że miejsce ostatniej rundy może jeszcze ulec zmianie. http://frowerpower.com/index.php/puchar ... rzata-2012
W najbliższym czasie ruszy rejestracja poprzez naszą stronę, ale już teraz możecie się zapoznać ze zaktualizowanym regulaminem.
Przy okazji potwierdzam, że opiekunowie skrzatów będą mogli sprawdzić się na pucharowej trasie po przejeździe swoich pociech.
Do zobaczenia na zawodach!