Amortyzator Dirt Jumper II -PROBLEM

DubStep
Kontakt:

Amortyzator Dirt Jumper II -PROBLEM

Post autor: DubStep »

Jak w temacie ,mam problem z amorkiem który to objawia się tym że w prawej komorze coś stuka. Amor jest z rocznika 05r. więc są 2 komory powietrzne , przy jeździe kiedy dociskam amora tak do 5 cm słychać dziwny dźwięk,a przy jeździe np po krawężniku lub kamyczkach słychać stukanie w prawej komorze i jakby tłumik obijał się o lagę.... Pomóżcie
kemi66
Kontakt:

Post autor: kemi66 »

Najlepiej to go rozbierz i popatrz czy wszystko jest w porządku, a tak btw to patrząc twój nick to chyba do stukania jesteś przyzwyczajony.
DubStep
Kontakt:

"nick" nie ma tu nic do znaczenia, lubię jak mój rower się toczy a amor działa sprawnie... a masz plan jak odkręcić dolne śruby bo ja nie mam odpowiedniego klucza do tego... jakiś patent ?!
Grzesiek888
Kontakt:

Post autor: Grzesiek888 »

DubStep pisze: jakiś patent ?!
Wez to kluczem odkrec a nie patentami, po za tym nie ma patentu na sruby, idz do kogos pozycz sobie klucz, bo kątowka tego nie zrobisz.
FORZA JUVE!!!
kemi66
Kontakt:

Pewnie u ciebie jest tak samo jak w mojej z1 tez z 2005r jest tam strasznie mało miejsca to spróbuj trochę zeszlifować tą ściankę w kluczu nasadowym powinno być ok.
DubStep
Kontakt:

właśnie problem jest z dotarciem do śruby więc raczej szlifierka pójdzie w ruch... Grzesiek888 wiesz tam są dziwne śrubki ,a amora nigdy nie rozbierałem ( kiedyś trzeba zacząć) no ale jeśli się dostane już do środka to jak sprawdzić czy ten prawy tłumik działa po wyjęciu?! bo jak pisałem wcześniej przy normalnej jeździe po równym nic nie stuka dopiero przy najechaniu na jakąś nierówność dopiero coś brzęczy i jakby tłumik obijał o lagę.. Orientuje się ktoś (może Ty kemi66? )
kemi66
Kontakt:

O ile dobrze pamiętam to tam na górze tłumika na tej części która podtrzymuje górne lagi powinna być taka uszczelka w okół może ona spadła albo coś się z nią stało a poza tym to wyjmij oba tłumiki i porównaj czy czegoś nie brakuje.
DubStep
Kontakt:

Dobra już chyba wiem od czego te stuki są( mianowicie brakuje w prawej ladze takie plastikowego zimeringu zaciskanego na tłumiku u góry iii w PRAWEJ ladze brakuje takiej podkładki(która siedzi na dole w takim rowku z takimi 3 ząbkami) i teraz pytanie czy gdzieś mogę dostać taką podkładkę i w jaki sposób można ją tam wcisnąć?! ii ten zimering czy gdzieś dostanę?
ODPOWIEDZ