Kask Specialized - Deviant II vs 661 EVO INSPIRAL [2011]
Kask Specialized - Deviant II vs 661 EVO INSPIRAL [2011]
Proszę o opinie użytkowników w/w kasków .Który z tych dwóch jest wygodniejszy?może miał ktoś okazję używać te dwa więc ma porównanie. Jak jest z rozmiarówką Speca?,mój obwód głowy to 55cm.
mam speca od zeszłego sezonu, rozmiar M i jest troszkę luźny ale włożyłem dodatkową gąbkę ze starego kasku i jest ok. Na początku irytowała mnie mała ilość gąbek w kasku i czułem się dziwnie. Po tygodniu jazdy przyzwyczaiłem się i już było spoko. Jest bardzo przewiewny i daszek ze specjalnego materiału, który ciężko złamać, teraz nie zamierzam zmieniać kasku na żaden inny. 

Ja miałem poprzedni model Deviatna i dosyć nie narzekałem, choć cała wkładka w środku zaczęła mi trochę latać w środku i musiałem ją na patentach naprawiać. Teraz mam Evo Inspiral i cóż, jak na mój gust lepiej wygląda i nie ma takich problemów z latającą wkładką, a z przewiewnością nie ma problemów tak jak i w Specu. Więc na mój gust Evo lepsze 

-
- Kontakt:
ja mam devianta 1 i polecam na 100% co prawda faktycznie problem jest z wkładkami, ale nie miałem jeszcze lepszego kasku, chodź w przyszłym roku planuję zmianę ale na devianta w wersji carbonowej 

może pod ? >>> http://www.pinkbike.com/photo/6576525 

Miałem devianta I i potwierdzam problemy z wkładką, odkleiła się
, ale poza tym ok, lekko(wersja carbon) i przewiewnie. Wytrzymałość bez zarzutu, dwie konkret gleby i cios z roweru (mojego
prosto w łeb) bez obrażeń. Teraz mam devianta II, to jest zupełnie inny kask, tylko nazwa podobna.I tu ważna uwaga: zmieniła się rozmiarówka, obecny model wypada mniejszy!! Radzę przymiarkę przed zakupem. Nie mam porównania 661 tak ze opinia bedzie subiektywna, ale jest ok, dużo lepszy od poprzednika.

-
- Kontakt:
Czy może mi ktoś wytłumaczyć jak jest z rozmiarówką DEVIANTA 2, jak pisałem wcześniej mój obwód głowy to 55cm,mam szczupłą twarz .Niestety nie mam możliwości przymierzenia kasku a nie chciał bym kupić za ciasnego lub odwrotnie (przez internet).Z rozpiski Speca wnioskuję że rozmiar S powinien na mnie pasować ,ale czy napewno?
-
- Kontakt:
jeśli rozmiarówka się nie różni od 1 to masz brać S-ke
może pod ? >>> http://www.pinkbike.com/photo/6576525