Kask Specialized - Deviant II vs 661 EVO INSPIRAL [2011]

standby
Kontakt:

Kask Specialized - Deviant II vs 661 EVO INSPIRAL [2011]

Post autor: standby »

Proszę o opinie użytkowników w/w kasków .Który z tych dwóch jest wygodniejszy?może miał ktoś okazję używać te dwa więc ma porównanie. Jak jest z rozmiarówką Speca?,mój obwód głowy to 55cm.
Lukasz12
Kontakt:

Post autor: Lukasz12 »

mam speca od zeszłego sezonu, rozmiar M i jest troszkę luźny ale włożyłem dodatkową gąbkę ze starego kasku i jest ok. Na początku irytowała mnie mała ilość gąbek w kasku i czułem się dziwnie. Po tygodniu jazdy przyzwyczaiłem się i już było spoko. Jest bardzo przewiewny i daszek ze specjalnego materiału, który ciężko złamać, teraz nie zamierzam zmieniać kasku na żaden inny. :)
Krzyś
Kontakt:

Post autor: Krzyś »

Ja miałem poprzedni model Deviatna i dosyć nie narzekałem, choć cała wkładka w środku zaczęła mi trochę latać w środku i musiałem ją na patentach naprawiać. Teraz mam Evo Inspiral i cóż, jak na mój gust lepiej wygląda i nie ma takich problemów z latającą wkładką, a z przewiewnością nie ma problemów tak jak i w Specu. Więc na mój gust Evo lepsze :)
standby
Kontakt:

Dzięki za opinie. DEVIANT 2 podobno ma już inne wkładki co do poprzednich lat ,może są już wygodniejsze?
xDkrystian
Kontakt:

Post autor: xDkrystian »

ja mam devianta 1 i polecam na 100% co prawda faktycznie problem jest z wkładkami, ale nie miałem jeszcze lepszego kasku, chodź w przyszłym roku planuję zmianę ale na devianta w wersji carbonowej :)
gangsta
Kontakt:

Post autor: gangsta »

Miałem devianta I i potwierdzam problemy z wkładką, odkleiła się :D , ale poza tym ok, lekko(wersja carbon) i przewiewnie. Wytrzymałość bez zarzutu, dwie konkret gleby i cios z roweru (mojego :) prosto w łeb) bez obrażeń. Teraz mam devianta II, to jest zupełnie inny kask, tylko nazwa podobna.I tu ważna uwaga: zmieniła się rozmiarówka, obecny model wypada mniejszy!! Radzę przymiarkę przed zakupem. Nie mam porównania 661 tak ze opinia bedzie subiektywna, ale jest ok, dużo lepszy od poprzednika.
don-lubellas
Kontakt:

Post autor: don-lubellas »

Ja już drugi sezon korzystam z evo inspiral i jestem bardzo zadowolony. Przymierzałem również speca, obydwa w rozmiarze M. Jak dla mnie 661 jest wygodniejszy, No i osobiście z wyglądu fajniejszy
Transition Tr450 + Fox 40 kashima -> http://bit.ly/1iOnsZM

Pinkbike -> http://bit.ly/1bLZvx3
standby
Kontakt:

Czy może mi ktoś wytłumaczyć jak jest z rozmiarówką DEVIANTA 2, jak pisałem wcześniej mój obwód głowy to 55cm,mam szczupłą twarz .Niestety nie mam możliwości przymierzenia kasku a nie chciał bym kupić za ciasnego lub odwrotnie (przez internet).Z rozpiski Speca wnioskuję że rozmiar S powinien na mnie pasować ,ale czy napewno?
xDkrystian
Kontakt:

Post autor: xDkrystian »

jeśli rozmiarówka się nie różni od 1 to masz brać S-ke
ODPOWIEDZ