Rock Shox Domain zamiana sprężyny

Buczeros
Kontakt:

Rock Shox Domain zamiana sprężyny

Post autor: Buczeros »

Witam jestem posiadaczem Domaina z u-turnem 115-160 mm mam pewien problem ponieważ jest on z lekka za miękki , warze nie całe 85 kg i amorka potrafię dobić tylko nim uginając stojąc na rowerze , nie dawno kumple doradzili mi z wsadzeniem korka z boxxera i lekkiego podpompowania amorka tak też zrobiłem wszystko działało idealnie (chodź starciłem u-turn lecz nie jest to dla mnie specjalnie ważne , zawszę jeździłem na 160 mm ) po jakimś jednym dniu jeżdżenia amortyzator sam się schował do 140 mm , sam nie wiem czym jest to spowodowane możliwe że jakoś sam się skręcił , i tu pada moje pytanie czy dało by radę wsadzić do właśnie tego domaina sprężyne z colia 180 mm lub 160 mm ?? bo wiem iż sam amor z u-turnem ma taką "szpilkę" na końcu sprężyny i nie wiem czy budowa domaina coil a tego z u-turnem czymś się różni , prosił bym o pomoc i jeżeli ktoś był by chętny na wymianę sprężyn to nie ma problemu wystarczyło by się ugadać . :D
Buczeros
Kontakt:

nikt nie pomoże ??
DustiN
Kontakt:

Post autor: DustiN »

A próbowałeś wyjąć ten korek z boxxera, założyć stary (oryginalny od tego Domaina) i dopompować?

Wiesz, wstawianie innych części od innych amorków, to tak jakbyś wstawił do 888 od Duro tripple Sprężynę (co jest nie możliwe) :) ;p ( no chyba że amorki są podobne do siebie, np jak boxxery, i niektóre części pasują) .

Wiesz, z tego co mi się zdaję, to raczej to nie da rady to wstawienie innej sprężyny. Jeżeli jednak masz taką sprężynę, możesz zaryzykować.

Powód zaniżenia się amorka może być każdy. Może zrobiłeś jakiś błąd podczas rozkręcania i ponownego skręcenia amorka, którejś części nie dokręciłeś poprawnie czy coś.

Z jakiego miasta jesteś?

Może idź do sklepu w twoim mieście, zapytaj się sprzedawcy czy mógłby np. wysłać zapytanie do nie wiem Rowerowy.com czy coś czy nie mają twardszych sprężyn do tego amorka ?

Pozdro.
Dh To moja Druga połówka S**o !
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

Buczeros pisze:i tu pada moje pytanie czy dało by radę wsadzić do właśnie tego domaina sprężyne z colia 180 mm lub 160 mm ??
kiedyś były tematy na dhz o tym i ponoć sie dało. Zobacz czy po wyjęciu sprężyny amora da sie dalej tyle rozprostować, jeżeli tak, do można.
Buczeros
Kontakt:

Złożyć amorka złożyłem dobrze jestem tego pewny w 100 % jak składałem specjalnie jeszcze u-turna ustawiłem na 160 bo mniejszy mi jest nie potrzebny , ale jak mam niby podpompować amorka gdy nie będę miał korka z boxxa ?? Mieszkam w Pyskowicach dziś jadę do mk się popytam o co chodzi i czy dadzą rade mi taką sprężynę załatwić .
ODPOWIEDZ