rst storm jaki adapter do niego, uszczelniacze?

buKKa
Kontakt:

rst storm jaki adapter do niego, uszczelniacze?

Post autor: buKKa »

witam mam problem z amorkiem swym ponieważ nie mogę nigdzie do niego adaptera dorwać zdjęcia wam umieszczę poniżej:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
i jeszcze jedno gdzie dostanę do niego uszczelniacze bo troche leje, i w ogóle czy wymieniać amora czy jeździć na nim?
rower w sumie niedawno złożyłem ...
kubuspunxdh
Kontakt:

Post autor: kubuspunxdh »

amor up... ;) koszta naprawy przewyższają wartość :)
rowerek PB Spider Suspensions boss!
freestajnia.pl
Kontakt:

Post autor: freestajnia.pl »

Zamontowałeś odwrotnie adapter do hamulca, strzałka powinna być skierowana w górę ;)
[url=http://freestajnia.pl][img]http://freestajnia.pl/pliki/logo_podpis.gif[/img][/url]
queer0s
Kontakt:

Re: rst storm jaki adapter do niego, uszczelniacze?

Post autor: queer0s »

Yoda mistrz uczył pisać Cię .

Z tym adapterem to pomóc Ci nie mogę , a co do lania amorki RST chyba tak mają , że się pocą , jak nie chcesz żeby Ci się amor pocił kup jakiegoś Rock Shoxa , Marzocchi albo Manitou . Zależy kiedy rowerek złożyłeś jak w tym sezonie to nie wymieniaj wymęcz go przez ten i na następny wymień (chodzi o amora) .
Suuubuś <3
buKKa
Kontakt:

nie no amora myślę do serwisu zanieść olej wymienić i uszczelniacze nowe chyba tam warto zawsze go odnowić? a co do adaptera to i tak jest zły to wkręciłem tylko tak żeby był ale powiedzcie jaki tam powinien być dobry adapter?

amor up... ;) koszta naprawy przewyższają wartość :)
up można jaśniej ?:P
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

buKKa pisze:powiedzcie jaki tam powinien być dobry adapter?
Dobry jest, tylko przykręciłeś źle.
buKKa
Kontakt:

jak może być dobry jeśli muszę na śrubach go mocować bo jest za krótki :D?
nie widać że tam śruby są i nakrętki xd?
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Ja pie*dole... DO GÓRY NOGAMI JEST DO KURWY NĘDZY, WIĘC NIE SIĘGA!!!!!!!!!! Łapiesz?
buKKa
Kontakt:

odwracałem go i dalej to samo było.... odkręcić i zrobić zdjęcie inaczej...?
buKKa
Kontakt:

jutro kolego słodki :P
tylko niech ci żyłka nie pęknie do tego czasu no bo czasem i tak jest że trafi sie frajer :D
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Albo i d i o t a. Wiem ;)
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Nie będzie mu pasował bo geniusz ma hamulec bez podkładek "regulacyjnych" jakie daje avid. Tam tego jest ponad pół centymetra(jak nie cały centymetr) między adapterem, a mocowaniem na zacisku.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Widzisz, że nakrętki woli ;) Już bez jaj, że się tego wygooglać nie da.
kubuspunxdh
Kontakt:

buKKa pisze:up można jaśniej ?:P
oczywiście... ;) oznaczenie słowem "amor up" oznacza ze najszybciej, najbezpieczniej proponował bym zakończenie użytkowania dalszego tegoż oto cudownego RST... chyba ze chcesz się do sportu zrazić ;) Ps. z cyklu pomysłu :) zamiast "cudownych nakrętek" w przypadku braku "podkładek z avida polecam podkładki z V-brake :) dokładniej ---> Obrazek sa identyczne i identycznie pasują :)
963
Kontakt:

Post autor: 963 »

Kup se taki adapter http://allegro.pl/adapter-zacisku-pm-ac ... 46567.html i nie bedziesz musiał tam tych ekstra śrubek cisnąć.
kubuspunxdh pisze:oznaczenie słowem "amor up" oznacza ze najszybciej, najbezpieczniej proponował bym zakończenie użytkowania dalszego tegoż oto cudownego RST... chyba ze chcesz się do sportu zrazić
Jeździłeś Na SStormie czy powtarzasz ploty, że RST to musi być syf?;) Ja na swojego storma nie narzekam, wystarczy trochę zadbać i chodzi bardzo fajnie. Nie wiem skąd pomysł, że to niebezbieczne.
kubuspunxdh
Kontakt:

963 pisze:Jeździłeś Na SStormie czy powtarzasz ploty, że RST to musi być syf?;) Ja na swojego storma nie narzekam, wystarczy trochę zadbać i chodzi bardzo fajnie. Nie wiem skąd pomysł, że to niebezbieczne.
http://www.pinkbike.com/photo/list/?dat ... 1&text=RST :) swoje w życiu przeszedłem miedzy innymi RST... wiec głupot nie powtarzam :) a dbać ? tak zgodzę sie o wszystko należy dbać i będzie bardzo fajnie chodzić :)
masteeff
Kontakt:

Post autor: masteeff »

jak wy dupczycie.... adapter normalny na przod kupujesz w odpowiednim standardziec pm lub is no i rozmiarze pod odpowiednia tarcze

co do pocenia to jest nie mozliwe bo tam jest tylko sprzezyna i tlumik olejowy zamkniety.

polecam rozbiorke wyczyszczenie calego starego smaru i nawalenie kupy nowego i bedzie chodzil jak nowy (sprawdzone)

mozesz tez wymienic tlumik jakis czas temu byl do kupienia w cyklotourze za 28zl.

PS ten rst storm jest bardzo fajny, plynnie dziala i ladnie wybiera nierownosci do tego rurka sterowa z cro mo i bardzo szerokie lagi daja nam kupe dobrego niedrogiego sprzetu ktory mozesz zakatowac... bo jest tani

Goner <--- Dobrze prawi, polejcie mu :wink:
Goner
Kontakt:

Re: rst storm jaki adapter do niego, uszczelniacze?

Post autor: Goner »

kubuspunxdh, ku*wa, na prawde nie widzisz ze na tych zdjeciach sa same stare, beznadziejne Launche, Gile do XC, ktore katowali w dircie itp? Storma pewnie w życiu nawet nie widziałes na wlasne oczy, więc się nie wypowiadaj. Jak sie o niego dba to sie odwdzięcza dobrą pracą - powiedziałbym ze lepszą niż Domain 302. Także kubuspunxdh w dupie byłeś, gówno widziałeś :lol:
ODPOWIEDZ