Cena serwisu Marzocchi RC3 2009 w autoryzowanym punkcie??

foster
Kontakt:

Post autor: foster »

Jutro zadzwonię do serwisu i będę wiedział jak i co, może nawet uda się dokonać wymiany:) na pewno zdam relację. Patrzyłem na stronie gregorio na listę ASO marzocchi o chyba najbliżej mnie mam w Kielcach lub w Kraku. Mieliście może do czynienia z którymś z nich?? który polecacie?? Pozdrawiam
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

foster pisze:Patrzyłem na stronie gregorio na listę ASO marzocchi o chyba najbliżej mnie mam w Kielcach lub w Kraku.
W Kielcach to "Rower Market" - sklep naprawdę spoko, chętnie udzielają zniżek, sprowadzają coś na zamówienie itp.
Ale w serwisie robią dziadki, którzy raczej jakoś super na bieżąco z nowymi technologiami nie są ("klasyczne" naprawy jak centrowanie kół, montaż sterów itp robią dobrze, ale wątpię czy lepiej przeserwisowaliby amora niż ja sam ;) )

W ogóle nie bardzo rozumiem czemu koniecznie chcesz oddawać amora do serwisu z tak prostą sprawą jak wymiana oleju. Jak już naprawdę wątpisz w swoje umiejętności i nie masz warunków to rozejrzyj się za jakimkolwiek dobrym serwisem w okolicy w którym bez problemu sobie poradzą z 66. Nie musi to być ASO...
Mazur93
Kontakt:

Post autor: Mazur93 »

Aby gwarancja była ważna ,pierwszy serwis musi być wykonany w autoryzowanym punkcie obsługi,gdzie podbiją w karcie gwarancyjnej wykonany serwis ,inaczej mogą nie uznać gwarancji.
Z tego co pamiętam to 180 zł za podstawowy serwis , jeśli się myle poprawcie.
wexe
Kontakt:

Post autor: wexe »

Nie wydaje mi się. Jak ja zamawiałem swoje 888 właśnie pytałem się o serwisy amortyzatora w nieautoryzowanych serwisach marzocchi, oni mi odpisali ,że oczywiście ,ale serwis musi być wykonany poprawnie(co jest dla mnie jasne).
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Mazur93 pisze:Aby gwarancja była ważna ,pierwszy serwis musi być wykonany w autoryzowanym punkcie obsługi,gdzie podbiją w karcie gwarancyjnej wykonany serwis ,inaczej mogą nie uznać gwarancji.
Gwarancja ustawowa nie może być obłożona dodatkowymi warunkami .
Pierwszy przegląd warto wykonać z dwóch powodów, widelec musi się dotrzeć, oryginalny, gówniany olej , który warto zmienić jak najszybciej.
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

Pisałem rok temu maila do Marzocchi w podobnej sprawie, odpisali że nie zdażyło im się jeszcze odebrać uprawnień gwarancyjnych po dobrze wykonanym serwisie.

Gorzej sprawa wygląda z Rock Shoxem, u Harfy byle otwarcie amorka oznacza utratę gwarancji...
http://brooce.pinkbike.com
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Marzocchi to nie shimano, ze jak wlejesz LHM to tracisz gware ;)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

ravfr pisze:Gwarancja ustawowa nie może być obłożona dodatkowymi warunkami .
Chyba rękojmia...
Od 2 dni wszyscy mają rozkminę co i jak zamiast wejść jak człowiek na stronę:
http://gregorio.pl/kontakt.php
złapać za telefon i zadzwonić -.-
Z gówna bata nie ukręcisz.
foster
Kontakt:

Post autor: foster »

tak właśnie dziś zrobiłem, zasada jest taka można robić serwis i to na własną rękę, byle by niczego nie sknocić, bo wtedy można pożegnać się z gwarancją. Jeśli chodzi o cenę to w grego 80 zł serwis + koszta oleju + koszta ewentualnej wymiany uszczelek.
ODPOWIEDZ