Duncon Cane Corso 2005

Krzysiek95
Kontakt:

Duncon Cane Corso 2005

Post autor: Krzysiek95 »

Witam. Właśnie zamierzam złożyć sobie fulla na nadchodzący sezon. Interesuje mnie mianowicie wasza opinia na temat tej ramy: http://allegro.pl/duncon-cane-corso-200 ... 78809.html Ogólne opinie o ramie i jej działaniu jak i opinie dokładnie o taj ramce z aukcji (może znacie właściciela) są mile widziane. Dodam, że ramę jeżeli co odbierał bym osobiście więc ewentualnie poradźcie na co patrzeć przy jej kupnie? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

To chyba proto tylko było... zostaw to w cholerę i dołóż do Faitha/Norco, bo tej firmy już nawet nie ma.
Krzysiek95
Kontakt:

O tym, że Duncon padł wiem doskonale, chodzi o to, że rama jest w interesującym mnie rozmiarze i z mojej okolicy.
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Za taką cenę w sumie bym się chyba nie bał brać. Jeśli przez 6-7 lat nie pękło to pewnie będzie jeździć jeszcze z 5 co najmniej.

Przy czym nawet nowe ramy DC nie widziałem żeby miały wiele pozytywnych ocen pracy.

No i rozmiar. Jesteś pewny że będzie dobra? Ja mam 184cm i rama 18,5" była sporo za wysoka pod dupą.
Krzysiek95
Kontakt:

Ja mam 195cm więc raczej będzie dobra. Ta cena jest jeszcze pewnie do dogadania ale i tak jest dość atrakcyjna. Co do pracy to z chęcią posłuchał (przeczytał) bym opinie osoby, która miała do czynienia z tą ramą. Dodam, że rama ma służyć jeden sezon, no maks dwa, a później mam zamiar kupić coś lepszego, np. Faith, glory czy coś w ten desajn.
Ziarno
Kontakt:

Post autor: Ziarno »

Elo, sam się na nią napalałem ale okazało się że nie będę miał na nią pieniędzy... Jeżeli by cię interesowało to tu są fotki:
http://www.pinkbike.com/photo/773663/
http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php? ... 84&start=0
Możesz też napisać do tych ziomeczków od zdjęć i się ich popytać o doznania :lol:
Dokopałem się również do kilku informacji o tym szpeju:
''Idealna rama do szeroko pojętego FR. Posiada duże możliwości dostosowania charakterystyki pracy zawieszenia do indywidualnych wymagań rowerzysty. Dzięki systemowi FMP (floating main pivot) doskonale nadaje się do podjazdów a na zjazdach zawieszenie zachowuje się jak w ramie zjazdowej. Charakterystykę zawieszenia można ustawić zarówno poprzez regulację dampera jak i poprzez zmianę jego położenia w ramie.Podobnie jak w przypadku sztywniaków główka przystosowana jest do zamontowania sterów z głębokimi miskami''

''Dun Con, model - Cane Corso z 2005 r. Jej przeznaczenie to downhill i freeride na co pozwala do 210mm płynnego skoku (18 możliwości ustawienia dampera od około 180 do 210 mm). Rama ta jest wszechstronnie wzmocniona (masywne wzmocnienia główki ramy i rury podsiodłowej). System zawieszenia w niej zastosowany to system krzywek VPP który zapobiega zbędnemu pompowaniu zawieszenia podczas pedałowania.'' Pozdro
Krzysiek95
Kontakt:

Dzięki za informacje, z pewnością się przydadzą i postaram się skontaktować z jakimś posiadaczem tej ramy.
Na co zwrócić uwagę przy kupnie tej ramy?
Jaki amortyzatory polecili byście do niej?
deviz
Kontakt:

Post autor: deviz »

dwupółkę, miałem okazję dosiąść z 66 i jakoś dziwnie mi było ;)
Miałem Cane i pracuje fajnie, nawet bardzo fajnie :)
Na co patrzeć ? Sprawdź jak siedzą łożyska bo w mojej np był krzywy wahacz ( nie skrzywiony tylko kijowo pospawany) i jedno łożysko połową siedziało w ramie a reszta wystawała w stronę linka. Śrubki od linków lubiły się luzować więc też je obadaj i tyle:) w sumie nic więcej nie złościło a raczej cieszyła ;)
Slavvduro
Krzysiek95
Kontakt:

Czyli jak coś wkładać dwupółkę. Dzięki za przydatne informacje, prawdopodobnie pojadę zobaczyć ramę w sobotę. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś opinie o ramie to chętnie posłucham (przeczytam) :)
Krzysiek95
Kontakt:

Nie chcę zakładać nowego tematu więc napiszę tutaj. Gdyby Cane corso nie wypalił to chciał bym mieć jakąś alternatywę, co sądzicie o takiej ramce (wiem, że trochę droższa) http://allegro.pl/nicolai-m-pire-st-dh- ... 66748.html ? Jak z pracą i wytrzymałością? Czy jest lepsza od DC?
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Nigdy mi się ramy Nicolai nie podobały, ale raczej przewyższa to DC pod każdym względem o kilka rzędów wartości.
Hemp
Kontakt:

Post autor: Hemp »

Mialem cane corso 2006 najpierw z 66 rc2x i bylo calkiem calkiem. Potem wlozylem 888 rc2x wc pakiet poszedl do gory. Rama sie zle prowadzila w zakretach, byla po prostu wysoka. Osobiscie mi to bardzo przeszkadzalo. Co do pracy zawieszenia w miare. Po raz drugi na pewno bym tej ramy nie kupil.
Krzysiek95
Kontakt:

Czyli ogólnie rzecz biorąc lepiej dołożyć do Nicolai
ODPOWIEDZ