Zastanawiam sie gdzie beddzie można polatac w czechac w czasie pierwszego weekendu majowego, chodzi głownie o otwarty wyciąg i brak sniegu na trasach. Czy ktoś wie jak mniej wiecej kształtuje sie sytuacja w Spindlu/Rokietnicach nad Jezioru?
A wiadomo czy na majówkę Szpindel będzie już działał? bo szukałem w interneciku i nic nie pisze za bardzo.
Od siebie polecę Liberec, będzie już otwarty na majówkę.
Dołączę się do pytania, bo tez mam zamiar na majówkę udać się do Szpindla. Wie ktos może kiedy tam ruszają z sezonem ? Jeździ się tam jakoś specyficznie czy nie ma problemow z wyciągiem itp. Jeździłem tam tylko na narty i chciałbym spróbować pierwszy raz na rower, więc proszę o doświadczenia z tej miejscówki
Spaced na tej co ciągnie się pod wyciągiem ( nie wiem jak teraz idzie, to było 2 lata temu ). Jak? przesadziłem z prędkością, najechałem na hope i bęc w bandę, a potem pamiętam jak siedziałem i nie wiedziałem co się stało
O Spindlu na majówkę zapomnijcie bo leży tam jeszcze kupa śniegu i ludzie śmigają na nartach. Rokietnice są pare km wcześniej więc tam też pewnie lipa
Pozostaje Liberec, który otwierają 21.04.2012. Wybieramy się tam ekipą ok 6 osób.
Ja do Kouty nad Desnou mam 100 km, więc pewnie będę próbował atakować tam może 5-6 maja. Na pewno w tym roku się tam wybiore, bo po filmach z YT widać, że przyjemnie tam śmigają. Są jeszcze Mosty u Jablunkova :>