Nadania przysyłki pobraniowej

czolo
Kontakt:

Nadania przysyłki pobraniowej

Post autor: czolo »

Witam, jutro musze isc na poczte i wysłać paczke pewnej osobie ktora zakupila przedmiot na mojej aukcji na allegro. Kupujacy wybrał ze bedzie to przesyłka pobraniowa na jego koszt, i tu sie zaczynaja schody. Mianowicie czy ja ponosze jakies opłaty za nadanie paczki? W ogole czy mogłby mi ktoś wytłumaczyć jak to wszystko ma wyglądać? Jedyne co wiem to to ze musze podac adres moje konta na ktore maja byc wplacone pieniadze. Głownie interesuje mnie to czy ja bede musial cos oplacic na poczcie. Pewnie dla niektorych temat dziwny ale jednak wole sie upewnoić co i jak. Pozdrawiam
Morris
Kontakt:

Post autor: Morris »

Normalnie płacisz za nadanie przesyłki, poczta nie ma przecież pewności, że paczka zostanie odebrana i opłacona. Kwotę którą musiałeś zapłacić za nadanie musisz wcześniej doliczyć do kwoty pobrania. http://www.poczta-polska.pl tu masz cennik.
czolo
Kontakt:

Post autor: czolo »

No w sumie racja, to już wszystko jasne, czyli musze wypełnić głowny druk z adresami i jeszcze jakiś bodajże różowy ten od numeru mojego konta. Czyli ja płace za tą przesyłke i pozniej do tego co kupujacy ma mi zapłacić doliczam koszt przesyłki. Dzieki.
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Ja dostałem na poczcie kiedyś pytanie czy koszt nadania przerzucamy na odbiorcę czy płacę ja. Więc możliwe że możesz nie musieć płacić ale lepiej weź pieniądze bo w sumie nie korzystałem z tej opcji.
ODPOWIEDZ