Full czy nie ? Pomóżcie w wyborze roweru
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
filip.zblindside akurat ma szczęście;) Kony pękają często i to jest fakt. Nówkę można kupić, ale bałbym się brać uzywaną, która nie wiadomo co przeżyła.
karol1512 nie rozumiem czemu uzależniasz budżet od typu roweru. Gdybyś chciał HT za 3k to ja bym typował http://allegro.pl/rower-dartmoor-hornet ... 33115.html albo coś składał.
karol1512 nie rozumiem czemu uzależniasz budżet od typu roweru. Gdybyś chciał HT za 3k to ja bym typował http://allegro.pl/rower-dartmoor-hornet ... 33115.html albo coś składał.
Ja bym wział tego horneta - bardzo fajny bike, porządny osprzet i w miare nowy , zdecydowanie lepszy od wczesniej wymienionych surga i bitcha .
Fulla za 3k sie nie opyla bo więcej bd sie pierdolił niz jeździł , za to koncepcja małego fulla jest bardzo fajna- kup sobie teraz HT a potem nazbieraj na jakąś ramke z małym skokiem , przełozysz części i śliczny mały fullik wyjdzie :P
Fulla za 3k sie nie opyla bo więcej bd sie pierdolił niz jeździł , za to koncepcja małego fulla jest bardzo fajna- kup sobie teraz HT a potem nazbieraj na jakąś ramke z małym skokiem , przełozysz części i śliczny mały fullik wyjdzie :P
-
- Kontakt:
Las3k_91 Ldz technika techniką, czort wie jak z tym jest. Popatrz na przeznaczenie. Po co komu krowiasty full mający po 7 czy 8 cali skoku na obu kołach na mało strome, kilkudziesięciometrowe odcinki bez większych lotów? Żeby taszczyć parę kilo więcej? Żadnego pożytku z tego zawieszenia przy takim użytkowaniu o jakim pisze karol1512 nie będzie. W takich warunkach sztywniak da dużo więcej frajdy. Jak zajawka zostanie i przyjdzie ochota na coś większego to przyjdzie i czas na fulla. Teraz tylko by przeszkadzał. Nie jest chyba jakimś koszmarnym problemem zmienić ramę za powiedzmy sezon czy dwa i kupić jakiegoś fulla z ok 150 czy 160 skoku (bo powiedzmy sobie szczerze po co więcej, kiedy się nie przesiaduje długo w górach?)
karol1512 ja bym pisał do gościa od Horneta bo rower nie poszedł.
karol1512 ja bym pisał do gościa od Horneta bo rower nie poszedł.
-
- Kontakt:
Impus - na takie traski faktycznie mały rower będzie lepszy, ale kupić sprawnego fulla za 3k się jak najbardziej da.
http://allegro.pl/rower-dh-fr-nsbitch-6 ... 71938.html - fajniejszy i tańszy o tysiaka od tego Horneta. I też nie poszedł.
http://allegro.pl/rower-dh-fr-nsbitch-6 ... 71938.html - fajniejszy i tańszy o tysiaka od tego Horneta. I też nie poszedł.
-
- Kontakt:
Las3k_91 Ldz Bitch też fajny całkiem, ale jakby nie było to Hornet to prawie nówka. W Bitchu jest 66RC 2005 a nie żadne RCV. wiem, że fajne, ale przy tym cholernie wysokie i jakby nie było amor ma już 7 lat na karku.
Można by jeszcze tego pitbulla wziąć pod uwagę http://allegro.pl/piekny-rower-do-wyczy ... 03526.html
karol1512 generalnie kiepska pora na zakup roweru, przed sezonem raczej mało kto pozbywa się maszyny.
Można by jeszcze tego pitbulla wziąć pod uwagę http://allegro.pl/piekny-rower-do-wyczy ... 03526.html
karol1512 generalnie kiepska pora na zakup roweru, przed sezonem raczej mało kto pozbywa się maszyny.
-
- Kontakt:
No i? Wiem co tam jest, sam na to zwróciłem uwagę w którymśtam temacie. Wielka zaleta tego roweru to jest. I tak pochodzi dłużej i wytrzyma więcej niż ten Domain, więc nie widzę sensu pitolić o wieku. Rama to samo. Poza tym po co mu 2 blaty z przodu, cholernie długa, droga i kiepska przerzutka itp. nieprzemyślane szpeje?Impus pisze:Las3k_91 Ldz Bitch też fajny całkiem, ale jakby nie było to Hornet to prawie nówka. W Bitchu jest 66RC 2005 a nie żadne RCV. wiem, że fajne, ale przy tym cholernie wysokie i jakby nie było amor ma już 7 lat na karku.
Las3k_91 Ldz ciężko za 3k kupić rower, który "wyrzuca z butów". Kupując rower zależałoby mi, żeby był solidny i żeby nie dokładać od razu po kupnie do niego. Hornet jest pod tym względem pewny, z Bitchem może być różnie. Chyba wszyscy już wiedzą, że jesteś wrogiem przedniej przerzutki, ale ona na prawdę nie gryzie
Ten SLX to chyba medium cage, więc znowu nie jest nie wiadomo jak długa.Domaina 318 ludzie chwalą, to nie 302
Osobiście wolałbym Horneta niż Bitcha. Na obu miałem okazje się przejechać, więc nie teoretyzuje. Z poziomymi hakami bywa trochę użerania się a prawie kilo więcej na samej ramie swoje robi.
Maciex09 Sorry, ale jak dla mnie ~18kg sztywniak to lekki bezsens. I tu nie chodzi oto, że jest faza na lekkość. Kilku gramów nie czuć, ale 2kg czy więcej na prawdę zmieniają to jak się rower prowadzi. Nie jestem zwolennikiem przelajtowanych maszyn gdzie ludzie zabijają się o każdy gram, ale ciężka krowa to też nic dobrego i ma odczuwalne wady. Wiem, bo mam

Maciex09 Sorry, ale jak dla mnie ~18kg sztywniak to lekki bezsens. I tu nie chodzi oto, że jest faza na lekkość. Kilku gramów nie czuć, ale 2kg czy więcej na prawdę zmieniają to jak się rower prowadzi. Nie jestem zwolennikiem przelajtowanych maszyn gdzie ludzie zabijają się o każdy gram, ale ciężka krowa to też nic dobrego i ma odczuwalne wady. Wiem, bo mam

Mistrz Yoda zdania uczył pisać CieLas3k_91 Ldz pisze: Wielka zaleta tego roweru to jest.

-
- Kontakt:
Ja też. Bitch ma jak dla mnie lepsze geo i jest pewniejszy. A poziome haki to zaleta, nie wada. Nie widzę problemu z ustawianiem koła prosto itd.Impus pisze:Na obu miałem okazje się przejechać, więc nie teoretyzuje.

SLX ogólnie jest delikatny, łamie się toto łatwo i często, nie polecam. Sora to z kolei syf i z 2 grupy niżej, ale już jest taka, jaka ma być - krótka i twarda. Domain nie jest zły, ale 66 są fajniejsze. I pewniejsze.
A tego to akurat ja nie wiedziałem. Mam nawet jedną. Ale nie w rowerze FR/DH, tu po prostu nie ma sensu.Impus pisze:Chyba wszyscy już wiedzą, że jesteś wrogiem przedniej przerzutki
No i coś jak mój Void da sie złożyć za cenę tego Horneta, a w porównaniu z nim urywa dupę