Jakie szprychy

choose
Kontakt:

Jakie szprychy

Post autor: choose »

Mam pytanko , mogę zostawić stare szprychy co miałem wcześniej czy kupić nowe ( stare mają wszystkie jednakową długość a podobno jedne maja być większe) jak nowe to jakie byście polecali tak do 40 zł 36 sztuk koło tył .
:wink:
Korn_8
Kontakt:

Post autor: Korn_8 »

Pewnie, że możesz, nikt Ci nie zabroni. (...) Od strony napędu, szprychy powinny być krótsze o parę milimetrów, zwykle 2-3 (zależnie od piasty i obręczy). Napisz więcej informacji, do czego to koło, na jakich częściach, za 40zł nie kupisz szprych wysokiej jakości.
Centruję i zaplatam w Krakowie, zapraszam do współpracy.
choose
Kontakt:

Piasta Ns coaster ,obrecz dartmoor fortress koło do freeride szprychy chyba cn spoke ale nie jestem pewien bo już były w rowerze nyple dt swiss.
Korn_8
Kontakt:

Post autor: Korn_8 »

Jak już były w rowerze to po co chcesz je wymieniać? Jeździłeś na tym kole? Oś symetrii jest przesunięta względem tylnego widelca? Jeżeli tak to szprychy mogą być jednakowej długości. Sam mam DT swiss i narazie trzymają, spaim też robi dobre, za 40zl na 18 wystarczy :D wymień je po stronie tarczy.
Centruję i zaplatam w Krakowie, zapraszam do współpracy.
choose
Kontakt:

Właśnie nie chce ich wymieniać , a czytałem w książce ze "zaleca się wymianę szprych " . Na kole jeździłem dopóki go nie wgniotłem obręczy ;)
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

choose pisze:Właśnie nie chce ich wymieniać , a czytałem w książce ze "zaleca się wymianę szprych " .
Zaleca, bo gwint lubi się przeciągnąć i czasem nie chce się nawet odkręcić, ani w nowy nypel wkręcić. Składanie na takich szprychach to już nekrofilia.
ODPOWIEDZ