Witam jest po zamontowaniu napinacza na adapterze pod miski suportu. Suport 68mm. Zębatka 36T Dartmoor Totem Problemem jest kąt łańcucha i tego jak go podaje przerzutka od spodu a raczej odbiera natomiast góra lekko wskakuje na zębatkę z przodu i widać że ząb trze wewnątrz. Sam napinacz jest na podkładkach między adapterem a pająkiem. Na suporcie nie mam regulacji bo czy jest podkładka na osi czy nie korba nie dochodzi głębiej. Jedyne wyjście to podkładka między korbą a zębatką aby ją wsunąć do środka bo tylko tego nie próbowałem. Załączam zdjęcia jak to wyglądało podczas montażu i jak wygląda po.
tam na zdjęciach jest podkładka pod suport i adapter po stronie napędu?
Suport to 113/68 czy 118/68 (całkowita długość osi suportu dla sztywniaka powinna mieć 113mm.
Jeśli masz podkładkę to ją wywal. I wtedy wyreguluj napinacz, pewnie trze ba będzie dać mniej podkładek pomiędzy trójkąt napinacza a klatki.
A jak wygląda wkręcony suport z drugiej strony?
Powiem tak suport jest oryginał taki jak w ramie dali od nowości nic nie zmieniane. Więc nie powiem wam dokładnie chyba że wykręcę i po nr seryjnym dojdę do tego.
jest tylko adapter żadnych podkładek między suportem a ramą dryga strona to tylko tulejka z gwintem.
Wcześniej było 22/32/44 i wszystko grało w tej korbie (pod 3/2 blaty są wycięte mocowania małej zębatki)
Tylko mi się wydaje że problem nie leży po stronie napinacz tylko po stronie zębatki bo jeśli usunę napinacz to z tyłu jeśli wrzucę na dużą zębatkę to jest duży kąt na tyle że jeśli pedałuje do tyłu zrzuca z góry zębatki łańcuch a jeśli do przodu łańcuch wskakuje jakby na zęby z przodu. potem zaczyna się robić znośnie od 4/5 biegu. Kaseta to 11-34
Mam mufe 73, kasete 11-34 i łańcuch trze tylko o górną klatkę na 1 i 2 biegu na pozostałych chodzi jak marzenie. To wina dużej różnicy na kasecie Jak Ci nic nie spada, tylko trze tak jak mi to to olej :P
Tylko u mnie ociera o dolna klatkę i ramie przerzutki ale dzis wyciagelen support i jest to 120 mm mierzone czyli 68/118mm. Ale z podkladkami korba zebetka i wyciagnieta podkladka spod osi jest w miarę ale bd celowal w oś supportu 113mm