Cześć, czy możecie doradzić jakie hamulce kupić do FR? Myślę gdzieś koło 800zł za komplet.Moja waga przekracza 80 kg ,a i co to są klocki metaliczne, organiczne, półmetaliczne?
bighiter3 pisze:co to są klocki metaliczne, organiczne, półmetaliczne?
chciałes chyba napisać czym się rożnią, więc różnią się materiałem z którego są wykonane co za tym idzie mają różną żywotność, organiczne inaczej zywiczne w dh/fr to słaby pomysł Powiedz czy chcesz nowych czy używanych.
Moje propozycje to: http://allegro.pl/hit-hamulec-deore-xt- ... 65252.html
Zacisk jest inny, nie podchodzą klocki z radiatorem. Na Twoim miejscu brałbym XT, bo komplet jest droższy tylko o 70zł. Ja też miałem brać XT, ale udało mi się znaleźć ofertę o 100zł tańszych SLXów niż te z XTRabike. Na Twoim miejscu brałbym XT, chyba że gdzieś znajdziesz komplet SLXów poniżej 700zł - wtedy bym się jeszcze zastanawiał czy dopłacać te 120zł do XT.
Tarcze to w zależności od budżetu. Ja polece od siebie tarcze XT na pajaku, naprawde fajnie sie prezentują i smiganie na nich to tez przyjemność. Kolorowe to może hope czy bradline
Szybki pytanie SLX czy XT na 2012 z radiatorami ?
Będą wspólpracowały z tarczami AVID G3CS 160mm.
Użycie 4x, traski w lesie i czasami góry.
Warto dopłacać do XT ?
Avid jak to avid awaryjność i gumowe klamki.
Ja bym brał SLXy.
Tarcze podejdą.
Klocki z radiatorami lipa, kumpel po jednym maratonie w błocie stracił całe i stwierdził, że następne kupi już jakieś inne zamienniki bo te szybko lecą w stosunku do ceny.