Puchar Polski #1 Wisła - zdjęcia, filmy, przemyślenia.
-
- Kontakt:
Puchar Polski #1 Wisła - zdjęcia, filmy, przemyślenia.
Witam!
Trasa przygotowana, pierwsze treningi za Nami a więc myślę, że pora na tradycyjny temat "o zawodach". Filmy, zdjęcia, przemyślenia i wszystko co związane z tym wydarzeniem miło widziane!
Pozdrawiam!
Trasa przygotowana, pierwsze treningi za Nami a więc myślę, że pora na tradycyjny temat "o zawodach". Filmy, zdjęcia, przemyślenia i wszystko co związane z tym wydarzeniem miło widziane!
Pozdrawiam!
Pierwsza 3-ka: 1. Polc, 2. Perin, 3. Plicha.
Na tej stronie pojawią się jeszcze dziś wyniki:
http://www.dh-zone.com/news/filip-polc- ... -na-szybko
Na tej stronie pojawią się jeszcze dziś wyniki:
http://www.dh-zone.com/news/filip-polc- ... -na-szybko
Było bardzo pozytywnie prócz... naprawdę nieprzyjemnych wypadków, po których śmigłowiec i karetki zabierały poszkodowanych :/
W niedziele trochę zepsuli z wykluczeniem kontestówki z trasy - chodzi mi dokładnie o to, że w eliminacjach nikt do końca nie był pewien gdzie jest objazd - zaraz obok hopy czy taki, jaki był na początku. Tak to ta zmiana chyba wszystkim wyszła na plus, bo dużo osób tam poległo mimo dobrej, w miarę bezwietrznej pogody, czego nie można powiedzieć o niedzieli.
btw karbonowy Evil Undead Filipa Polca jest przepiękny
Co do jazdy Filipa to miażdżył niektóre sekcje, ale o naszych zawodnikach też złego słowa powiedzieć nie można, bo kręcili super czasy i niektóre linie przechodzili na mega poziomie, aż oczy z orbit wychodziły 
W niedziele trochę zepsuli z wykluczeniem kontestówki z trasy - chodzi mi dokładnie o to, że w eliminacjach nikt do końca nie był pewien gdzie jest objazd - zaraz obok hopy czy taki, jaki był na początku. Tak to ta zmiana chyba wszystkim wyszła na plus, bo dużo osób tam poległo mimo dobrej, w miarę bezwietrznej pogody, czego nie można powiedzieć o niedzieli.
btw karbonowy Evil Undead Filipa Polca jest przepiękny

S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
Witajcie.
O zawodach nie mogę się wypowiedzieć bo wylądowałem w piątek w karetce (która była tam "przez przypadek" bo przyjechała do chłopaka, którego zabrał helikopter), ale za to bardzo pozytywnie chciałem napisać o trasie, która moim zdaniem, oprócz końcówki trochę chaotycznie poprowadzonej, była bardzo fajna. Płynna, ciekawa i w ogóle ok
i nadal "Contestówka" ze Stożka jest moją ulubioną trasą (nie byłem za granicą na prawdziwych trasach DH
)
Mam jeszcze pytanie, czy ktoś wie, kto robił w piątek rano zdjęcia na początku trasy (chłopak ubrany na czarno, ze statywem)? Mogą to być, jedne z moich ostatnich zdjęć na rowerze DH i chętnie bym się z nim skontaktował.
I na koniec trochę prywaty: wielkie podziękowania na Łukasza "Snizy" Ł., który mi bardzo pomógł jak leżałem w karetce, zaopiekował się rowerem i wszystkimi moimi rzeczami!!!!
Pozdro i oby do zobaczenia na trasach zjazdowych!!
O zawodach nie mogę się wypowiedzieć bo wylądowałem w piątek w karetce (która była tam "przez przypadek" bo przyjechała do chłopaka, którego zabrał helikopter), ale za to bardzo pozytywnie chciałem napisać o trasie, która moim zdaniem, oprócz końcówki trochę chaotycznie poprowadzonej, była bardzo fajna. Płynna, ciekawa i w ogóle ok

Mam jeszcze pytanie, czy ktoś wie, kto robił w piątek rano zdjęcia na początku trasy (chłopak ubrany na czarno, ze statywem)? Mogą to być, jedne z moich ostatnich zdjęć na rowerze DH i chętnie bym się z nim skontaktował.
I na koniec trochę prywaty: wielkie podziękowania na Łukasza "Snizy" Ł., który mi bardzo pomógł jak leżałem w karetce, zaopiekował się rowerem i wszystkimi moimi rzeczami!!!!
Pozdro i oby do zobaczenia na trasach zjazdowych!!
Pozrywane więzadła krzyżowe i poboczne, podobno można dojść do 100% sprawności i po rekonstrukcji więzadła będą jeszcze mocniejsze, ale coś czuje, że będę miał duży problem z psychiką, żeby się przełamać. Z racji, że zazwyczaj zamykałem stawkę na zawodach, to nie będzie to duża strata dla tego sportu 
Pożyjemy zobaczymy. Może nie wytrzymam i w przyszłym roku na Stożku już będę startował :P
EDIT: nie róbmy offtopu, był ostatnio temat o kontuzjach
tu cieszmy się wrażeniami z zawodów.

Pożyjemy zobaczymy. Może nie wytrzymam i w przyszłym roku na Stożku już będę startował :P
EDIT: nie róbmy offtopu, był ostatnio temat o kontuzjach

-
- Kontakt:
Zawody na wielki +. Trasa mega, koncowke można było pociagnąć innymi bandami ale i tak super. To co mi się najbardziej podoba w Wiśle to super zabezpieczenie drzew na trasie. Szkoda ze organizatorzy innych zawodów nie dbaja az tak o zdrowie zawodników. Poszkodowanych było bardzo duzo ale raczej nie przez niezabezpieczone drzewa. Jedno co mnie wkurzało to złe usytuowanie tablicy z czasem. Cieżko było zobaczyc swoj czas. Następnym razem lepiej ja postawic w miejscu, gdzie nie bedzie mogl sie zbierac przed nia tlum zawodnikow.
Cesiu pisze:Mam jeszcze pytanie, czy ktoś wie, kto robił w piątek rano zdjęcia na początku trasy (chłopak ubrany na czarno, ze statywem)? Mogą to być, jedne z moich ostatnich zdjęć na rowerze DH i chętnie bym się z nim skontaktował.
Podpinam sie, ja wybilem bark stad w sobote i niedziele nie jezdzilem :/
Pogoda jak i stan trasy wymarzony do jazdy. Takich warunkow dawno nie bylo. Nawet drobna awaria w dostawie pradu nie przeszkodzila. Troche bylo zamieszania bo nikt nie wiedzial czy najazd bedzie obok hopy prosto czy po staremu jak prowadzil objazd. No i nie wiem czy oplacalo skakac sie ostatnia hope skoro obok bylo szybciej:P
Niestety podobnie jak Cesiu raczej definitywnie pozegnam sie z dh...
Podczas przejazdu eliminacyjnego upadlem niefortunnie calym ciezarem ciala na lewa reke. Przejechalem jeszcze przez polany, sekcje korzeni i kiedy nie potrafilem utrzymac kierownicy po pierwszym dropie podziekowalem.
Wieloodlamkowe zlamanie podstawy nasady dalszej kosci promieniowej lewej z przemieszczeniem (w gore+w bok) + klocki lego z kosci nadgarstka.
Czeka mnie operacja oraz instalacja plyty jesli chce myslec o normalnym funkcjonowaniu tej reki.
Czy ktos posiada zdjecia numeru 484?
Niestety podobnie jak Cesiu raczej definitywnie pozegnam sie z dh...

Wieloodlamkowe zlamanie podstawy nasady dalszej kosci promieniowej lewej z przemieszczeniem (w gore+w bok) + klocki lego z kosci nadgarstka.
Czeka mnie operacja oraz instalacja plyty jesli chce myslec o normalnym funkcjonowaniu tej reki.
Czy ktos posiada zdjecia numeru 484?
http://spinacz86.pinkbike.com/
-
- Kontakt:
29.04 (treningi i eliminacje):
https://profiles.google.com/10846066010 ... 6848788673
28.04 (treningi):
https://profiles.google.com/10846066010 ... 5989284849
https://profiles.google.com/10846066010 ... 6848788673
28.04 (treningi):
https://profiles.google.com/10846066010 ... 5989284849