luzy na sterach, już nie mam siły :-(
luzy na sterach, już nie mam siły :-(
Witam. Nieustannie próbuję pozbyć się luzów lub ciężko `chodzącej` kierownicy. Jak zlikwiduję luzy to kierownica ciężko chodzi, jak ją trochę popuszczę to znowu luzy (niewielkie) się pojawiają, a kierownica i tak z lekkim oporem chodzi. Już nie mam siły i cierpliwości, składam i rozkładam te stery, smaruję itp. i wciąż to samo. Stery są nowe Cane Creek 40 Series: ZS49mm Reducer, już nie mam pomysłu co może być nie tak. Jakieś sugestie??? Dzięki z góry!
-
- Kontakt:
Lub po prostu masz 2-półkę.
Skręcasz top capa na zakręconej górnej półce.
Poluzuj śruby w górnej półce, skręć top cap tak żeby nie było luzów(musisz sprawdzać czy amortyzator bez problemu się kręci), skręć półkę, teraz możesz trochę poluzować top cap żeby kiera lekko chodziła, skręcasz mostek i top cap, gotowe;)
Skręcasz top capa na zakręconej górnej półce.
Poluzuj śruby w górnej półce, skręć top cap tak żeby nie było luzów(musisz sprawdzać czy amortyzator bez problemu się kręci), skręć półkę, teraz możesz trochę poluzować top cap żeby kiera lekko chodziła, skręcasz mostek i top cap, gotowe;)
miejsce na dociągnięcie top cap`a jest, 3mm. Raczej wszystko jest poskładane tak jak trzeba, nawet sprawdzałem w instrukcji 10 razy. Mam 2-półkę, ale bez przesady z tym nie odkręceniem górnej półki
. Rama nowa, stery też nowe, także wszystkie części są OK. Jedyne co zauważyłem to to, że gwiazdka jest rzeczywiście trochę krzywo osadzona, spróbuję to poprawić, może pomoże.

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Krzywa gwiazdka była problemem?m2w2 pisze:Już wszystko śmiga jak trzeba
http://marcin4.pinkbike.com/ PINKBIKE