Siemka mam RST launch ra 130mm, czyściłem go w środku i tak dalej. czytałem że można poprać jego prace przez przewiercenie w tłumiku dziurki odpowiadającej za przepływ oleju... no i tu pytanie wie ktoś jak rozebrać ten tłumik? jest tam taka czarna guma nie wiem w jaki sposób ją wyjąc żeby nie zniszczyć... wiem że było już parę tematów tego typu no ale w żadnym nie było opisane jak wyciągnąć tą gumę (albo były tak stare że załączników z opisem jak to zrobić już nie było)
jeśli ktoś wie to proszę o pomoc
oj się czepiasz miało być poprawić ;d no nie ma otwartej ale paru gości w jakiś sposób go rozebrało skoro pisali że to pomaga ;P
Ale jak? kto ich tam wie
Dobra uwaga Vin_OSW ;D ale czy to Ci się wgl opłaca?! rozbieranie tłumika ( on czasem nie jest sprasowany... w sensie nie rozbieralny zbytnio ) wiercić dziury w tłumiku można zawsze ale to też nie aż tak poprawia pracy..
Miałem ten amortyzator i kiedy leżał już w częściach niezdatny do niczego też postanowiłem rozebrać tłumik. Jednak potem nadawał się tylko na złom. Nie udało mi się nijak wyciągnąć tłoka z tego tłumika ani rozebrać go na mniejsze części. Później przyszedł czas na bardziej drastyczne metody. Owszem da się go rozwiercić, ale... tłok zwyczajnie blokuje się wewnątrz na skrawkach metalu po wierceniu, a nie da się ich wyrównać bo do środka się nie dostaniesz.
Jeśli chcesz żeby jako tako działał to wyczyść go porządnie i zalej najgęstszym olejem jaki masz. Ale nie rozbieraj tłumika.