Avid Juicy 5 Jakie klocki wybrać ?
-
- Kontakt:
Avid Juicy 5 Jakie klocki wybrać ?
Witam wszystkich i proszę o pomoc w doborze klocków. Mam hamulec hydrauliczny avid juicy 5 i klocki już nie są w stanie dobrze wyhamować mój rower. Polećcie mi jakie mam wybrać , organiczne, metalowe, no i jakiej firmy
Bez przesady z ceną;P

' No gain, No pain. 'Życie jest zbyt krótkie by chodzić piechotą' ;D
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
A co sądzicie o tych : http://allegro.pl/baradine-metaliczne-a ... 41076.html ?
Baradine podobno jest dobrą firmą.
Baradine podobno jest dobrą firmą.
' No gain, No pain. 'Życie jest zbyt krótkie by chodzić piechotą' ;D
Cezar, ja sam myślałem, że organiczne to kopsko. Kupowałem komplet klocków do mojego sainta, zawsze miałem metaliczne a2z albo oryginały metaliczne. Kupiłem za kilka zł organiki a2z i za niewiele więcej organiczne superstara. Hamuję dużo, 3 dni w Wiśle ogarnęły bez problemu, ostatniego dnia na tył dałem oryginalne metaliczne żeby mieć porównanie i siła jest większa, ale nie na tyle, żeby na organikach nie dało się jeździć.
Nie widzę wielkiego zużycia porównując to jak szybko schodziły mi metaliczne, nic się nie paliło i ogólnie brak problemów.
Nie widzę wielkiego zużycia porównując to jak szybko schodziły mi metaliczne, nic się nie paliło i ogólnie brak problemów.
-
- Kontakt:
Sam przejeździłem 1,5 roku na juicy 5 i oryginalnych klockach, a następnie pół roku na EBC Gold (do teraz) przy łącznej masie ridera i roweru 100 kg i powiem tak. Oryginalne klocki ścierają się owszem, szybciej od Goldów, ale to nie jest tak, że założysz Goldy i powiesz "WOW !! ale to hamuje", bo moim zdaniem goldy hamują tylko trochę lepiej od oryginałów, chociaż przyznam, że nie testowałem jeszcze goldów w dużym błocie, gdzie oryginalne sprawowały się raczej średnio :P
Reasumując, jeśli chcesz naprawdę poczuć dużą różnicę, zastanów się raczej nad innymi hamulcami
Reasumując, jeśli chcesz naprawdę poczuć dużą różnicę, zastanów się raczej nad innymi hamulcami

ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...