Witam! Posiadam stary rower do dualu. Pomyślałem, że można by go przerobić na coś do cięższego XC. I moje pytanie: Jaką ramę można do niego wstawić? (Myślę o sztywniaku). Amortyzator do niej 120mm skoku. Budżet oczywiście mocno uszczuplony, ale konkretów nie podaję, żeby nie ograniczać propozycji :P
Kolejne pytanie: Jest możliwość zlikwidowania luzu na amortyzatorze? Z góry dzięki wielkie za propozycje i informacje.
Nie wiem czy jest sens podawać więcej informacji. Tak zapytałem o ramę bo chciałbym znać jakiś przykładowy model który pasowałby do amortyzatora 120mm. Wcześniej gdy wsadziłem go do innego XC to geometria była raz, że śmieszna dwa niewygodna. Zresztą i tak pewnie jeszcze kilka części będę musiał wymienić. o tę ramę pytam tak po prostu orientacyjnie. Nie wiem czy do XC w ogóle pakuje się tak duże amortyzatory. No tak. W sumie chodzi mi o to czy jest jakiś model ramy 18, 19'' który mógłbym wpakować do dualki. Nie wiem czy sprecyzowałem moje wątpliwości :P
Nie jestem jakiś specem w XC, ale mysle że każda rama ogarnie 120mm Jaki masz amortyzator że masz luzy ? XCM, XCR jak coś tego pokroju to słabo będzie zlikwidowac luzy, lepiej kup sobie jakieś RS Dart :P
Amorek to już staruszek z 2004 roku. Suntour xcpro dtr. Jak na powietrzną zabawkę pracuję nadzwyczaj dobrze, ma blokadę skoku, luzy nie są duże więc jeśli jest możliwość jakiejś regeneracji to.... No trochę mnie kosztował więc wolałbym go odnowić, bo jeszcze pożyje.