Obręcze Mavic Deetraks

saper021
Kontakt:

Obręcze Mavic Deetraks

Post autor: saper021 »

Na początku że jestem tutaj nowy witam Wszystkich użytkowników tego forum.
Przechodząc do sedna sprawy, ostatnio miałem dość poważny wypadek przy lądowaniu z hopy no i niestety dość poważnie uszkodziłem przednią obręcz tak jak w tytule pisze mam Mavic Deetraks.
Koło jest scentrowane i brakuje 3 szprych. I właśnie chciałbym się dowiedzieć czy jest w ogóle jakakolwiek szansa żeby odratować tą felgę.
Czy w dobrym sklepie rowerowym dali by radę zapleść te trzy szprychy i wycentrować koło.
miałbym jeszcze prośbę do Was jeżeli koła nie dało by się naprawić to jaka felga była by dobra na przód do DH oprócz tego Deetraksa oczywiście z mocowaniem na tarczę i czy jest możliwość kupienia tylko felgi na przód czy trzeba kupować komplet ?
Z góry dzięki i pozdrawiam serdecznie.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

saper021 pisze:czy jest w ogóle jakakolwiek szansa żeby odratować tą felgę.
Zależy jak "poważnie" jest uszkodzona. Generalnie dobry kołodziej Ci to pewnie ogarnie na miękko.
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Ale pogiąłeś obręcz? Jak tak, to do wy*ebania. Jak jest tylko centra to każdy sklep Ci to naprawi, 25-30zł.
Tak, spokojnie można obręcze kupować osobno
Jak się nie da, to kup darta raidera-niska waga i spoko wytrzymałość. Na przód dla każdego wystarczy, a jak rozwalisz to nie szkoda.
I wrzuć zdj rozwalonej obręczy, ocenimy co się da zrobić ;)
saper021
Kontakt:

Post autor: saper021 »

No właśnie jest tylko centra bo podczas jazdy ewidentnie widać że koło jest krzywe ale nie "kwadratowe" nie wiem czy na zdjęciu było by coś w ogóle widać na pewno nie na zdjęciu z profilu.
Tylko martwią mnie te trzy wyłamane szprychy.
Nic jutro pojadę do bikershopu w Katowicach bo to bardziej profesjonalny sklep od innych moim zdaniem ;) .
Swoją drogą to myślałem że te Deetraksy będą mocniejsze bo za taką cenę obręcze powinny być mocniejsze.
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

jak przywalisz, to wszystko rozwalisz.
Bikershop jest ok, ale ja ostatnio byłem przeciętnie zadowolony z ich zaplatania, wole to samemu zrobić i oszczędzić 30zł ;)
kubuspunxdh
Kontakt:

Post autor: kubuspunxdh »

boogiel; " jak przywalisz to rozwalisz" ... tego szukałem do naszego serwisu ! dzieki
rowerek PB Spider Suspensions boss!
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Nie jedz do Bikershopu , gosciu srednio zaplata i ostatnio jak oddali mi koło i po pewnym czasie chcialem naciagnac szprychy to mialem 3 nyple objechane ;)
Idz na ulice sokolska do sklepu rowerowego Unisport (obo CityRocka i klubu tańca Awangarda przy światłach) gdzie Pan Tomek w serwisie naprawdę super zaplata i nie odpierdziela fuszerki !
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

w kole deetraksa,potrzebna jest prosta mavic szprycha.nie wszedzie to dostaniesz- cena pewnie ok 5pln za sztuke.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

diskordia pisze:w kole deetraksa,potrzebna jest prosta mavic szprycha.nie wszedzie to dostaniesz- cena pewnie ok 5pln za sztuke.
http://www.pinkbike.com/photo/5932861/
http://www.pinkbike.com/photo/6504440/
W nowych tak, w starych nie. Te nowsze w każdym rowerowym dostanie.
ODPOWIEDZ