Obręcze Mavic Deetraks
Obręcze Mavic Deetraks
Na początku że jestem tutaj nowy witam Wszystkich użytkowników tego forum.
Przechodząc do sedna sprawy, ostatnio miałem dość poważny wypadek przy lądowaniu z hopy no i niestety dość poważnie uszkodziłem przednią obręcz tak jak w tytule pisze mam Mavic Deetraks.
Koło jest scentrowane i brakuje 3 szprych. I właśnie chciałbym się dowiedzieć czy jest w ogóle jakakolwiek szansa żeby odratować tą felgę.
Czy w dobrym sklepie rowerowym dali by radę zapleść te trzy szprychy i wycentrować koło.
miałbym jeszcze prośbę do Was jeżeli koła nie dało by się naprawić to jaka felga była by dobra na przód do DH oprócz tego Deetraksa oczywiście z mocowaniem na tarczę i czy jest możliwość kupienia tylko felgi na przód czy trzeba kupować komplet ?
Z góry dzięki i pozdrawiam serdecznie.
Przechodząc do sedna sprawy, ostatnio miałem dość poważny wypadek przy lądowaniu z hopy no i niestety dość poważnie uszkodziłem przednią obręcz tak jak w tytule pisze mam Mavic Deetraks.
Koło jest scentrowane i brakuje 3 szprych. I właśnie chciałbym się dowiedzieć czy jest w ogóle jakakolwiek szansa żeby odratować tą felgę.
Czy w dobrym sklepie rowerowym dali by radę zapleść te trzy szprychy i wycentrować koło.
miałbym jeszcze prośbę do Was jeżeli koła nie dało by się naprawić to jaka felga była by dobra na przód do DH oprócz tego Deetraksa oczywiście z mocowaniem na tarczę i czy jest możliwość kupienia tylko felgi na przód czy trzeba kupować komplet ?
Z góry dzięki i pozdrawiam serdecznie.
-
- Kontakt:
Ale pogiąłeś obręcz? Jak tak, to do wy*ebania. Jak jest tylko centra to każdy sklep Ci to naprawi, 25-30zł.
Tak, spokojnie można obręcze kupować osobno
Jak się nie da, to kup darta raidera-niska waga i spoko wytrzymałość. Na przód dla każdego wystarczy, a jak rozwalisz to nie szkoda.
I wrzuć zdj rozwalonej obręczy, ocenimy co się da zrobić
Tak, spokojnie można obręcze kupować osobno
Jak się nie da, to kup darta raidera-niska waga i spoko wytrzymałość. Na przód dla każdego wystarczy, a jak rozwalisz to nie szkoda.
I wrzuć zdj rozwalonej obręczy, ocenimy co się da zrobić

No właśnie jest tylko centra bo podczas jazdy ewidentnie widać że koło jest krzywe ale nie "kwadratowe" nie wiem czy na zdjęciu było by coś w ogóle widać na pewno nie na zdjęciu z profilu.
Tylko martwią mnie te trzy wyłamane szprychy.
Nic jutro pojadę do bikershopu w Katowicach bo to bardziej profesjonalny sklep od innych moim zdaniem
.
Swoją drogą to myślałem że te Deetraksy będą mocniejsze bo za taką cenę obręcze powinny być mocniejsze.
Tylko martwią mnie te trzy wyłamane szprychy.
Nic jutro pojadę do bikershopu w Katowicach bo to bardziej profesjonalny sklep od innych moim zdaniem

Swoją drogą to myślałem że te Deetraksy będą mocniejsze bo za taką cenę obręcze powinny być mocniejsze.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Nie jedz do Bikershopu , gosciu srednio zaplata i ostatnio jak oddali mi koło i po pewnym czasie chcialem naciagnac szprychy to mialem 3 nyple objechane
Idz na ulice sokolska do sklepu rowerowego Unisport (obo CityRocka i klubu tańca Awangarda przy światłach) gdzie Pan Tomek w serwisie naprawdę super zaplata i nie odpierdziela fuszerki !

Idz na ulice sokolska do sklepu rowerowego Unisport (obo CityRocka i klubu tańca Awangarda przy światłach) gdzie Pan Tomek w serwisie naprawdę super zaplata i nie odpierdziela fuszerki !
-
- Kontakt:
http://www.pinkbike.com/photo/5932861/diskordia pisze:w kole deetraksa,potrzebna jest prosta mavic szprycha.nie wszedzie to dostaniesz- cena pewnie ok 5pln za sztuke.
http://www.pinkbike.com/photo/6504440/
W nowych tak, w starych nie. Te nowsze w każdym rowerowym dostanie.