Trasy na Palenicy- Szczawnica.

miechooo
Kontakt:

Trasy na Palenicy- Szczawnica.

Post autor: miechooo »

Witam, wiecie jaki jest stan tras na Palenicy i jak działają wyciągi na tę górę? Mam zamiar niedługo się tam wybrać, a kiepsko jechać w ciemno. Ew. jeśli ktoś się orientuje jaki jest koszt karnetów lub pojedynczych wyjazdów?
eMDe
Kontakt:

Post autor: eMDe »

Wszystkie trasy sa w dobrym stanie i przejezdne, karnet na caly dzien 50 zł, czynne chyba od 9:30 do 18:30.
srodek: http://www.youtube.com/watch?v=Li0X7uyNuLY
czarna: http://www.youtube.com/watch?v=e0fBoSCsU_c
eMDe
Kontakt:

Post autor: eMDe »

dobra juz wiem, gory mi sie pojebaly ;]
HighFly
Kontakt:

Post autor: HighFly »

Ja sie na Palenicy w weekend majowy wpuściłem w maliny. Pojechałem własnie w ciemno z nadzieją że miło pośmigam. Przyjeżdzam w piatek o 10.00 a na parkingu pod Palenicą pustki jak chodzi o rowerzystów - same pikniki i mohery. Ale dobra...ide do kas i pytam czy można, gdzie tu posmigać i wogóle jak to górę zjeść. Na kasach nie wiedziel nic tzn. gdzieś tam kiedyś jeździli, ale nie wiedza gdzie, co z trasami też niewiadomka a poza tym duzo ludzi na szlakach wiec cięzko pojeździć. W efekcie zmarnowałem pół dnia i wróciłem do koninek, którą miejscówkę meeega polecam.

boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Na palenicy? Chyba nie o tej samej mowa :D
miechooo
Kontakt:

Post autor: miechooo »

Dla rozwiania wątpliwości: chodzi mi o górę Palenica w Szczawnicy, województwo małopolskie, powiat nowotarski.
szumasta
Kontakt:

Post autor: szumasta »

W Polsce są co najmniej dwie góry o nazwie Palenica, jedna w Ustroniu na której jest bikepark, druga w Szczawnicy. W Szczawnicy kiedyś zawody były także trasa jest/była, ciekawy zjazd też jest szlakiem pieszym, koło górnej stacji wyciągu się zaczyna. Z tego co pamiętam to jeszcze taki w miarę fajny "dzikun" ale nie pamiętam jak to się nazywało, ktoś z lokalnych by musiał pokazać.
boogiel
Kontakt:

Ah, niedoczytałem, że w Szczawnicy. Mój błąd.
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Chodzi o tą Szczawnice gdzie na początku pod wyciagiem płynie rzeka grajcarek , pięknę góry Pieniny oraz gdzie jadąc do Szczawnicy mijamy Kluszkowce (od strony Nowego Targu) :D

Tak btw. miechooo ewentualnie możesz zahaczyć o Jurgów około 45 km od Szczawnicy tylko nie wiadomo czy tam coś jeszcze jest, ewentualnie Koninki gdzie masz na 100% pewne , że wyciąg działa i trasy są :)
MiP
Kontakt:

Post autor: MiP »

Według tego co się orientuje to Jurgów nie chodzi.
HighFly
Kontakt:

Post autor: HighFly »

Ja pisze o Palenicy w Szczawnicy. Są tam jakieś trasy z tego co słyszałem ale co poradzic na fakt obsługi kas, że nikt nic nie wie i dawno tu żadanych rowerzystów nie było i nie ma a na dodatek ludzi jak mrówków. Stwierdziłem że skoro to taka mega miejscówka to dziwnym było brak downhillowców w długi weekend i sie zabrałem gdzie indziej.

boogiel
Kontakt:

Tam jest pkl, więc to norma ;)
ODPOWIEDZ