Kredyt studencki
Kredyt studencki
Czy ktos moze zaciagal taki kredyt ???? i moze co nieco powiedziec na ten temat....bo zanm same suche fakty z netu i gazet itp pzdr...
www.mm-foto.pl
JA kiedys sie takim kredytem interesowalem (w banku pko bp ) ale chyba kazdy bank ma te same warunki bo to inicjatywa panstwa. Ale dobrze sie podowiaduj wszystkich sczegolow. Po pierwsze taki kredyst masz odpalany w ratach przez okres studiow i musisz go wydac na rzeczy zwiazane z nauka. Bank to sprawdza. Nastepnie poczytaj jakie sa warunki kredytowania i kiedy i jak sie splaca. To byla dla mnie porazka! Wydaje mi sie ze kredys studencki powinien byc lepszy od innych zeby studentowi pomoc. A tu nie. Tu chodzi tylko o to o co w kazdym innym kredycie zeby zarobic kosztem innych. Bierzesz teraz kredyt przez na 5 lat dostajesz transze. I potem zaczynasz splacac. To przez te 5 lat jak otrzymujesz kaske juz Ci odsetki rosna. Wiec policz sobie ile juz odsetek bedziesz mial przez te 5 lat. Policz sobie ile wynosi rzeczywiste oprocentowanie tego kredytu i nie wierz w to co mowi Pani w banku. Bo oni sciemy wala jak sie da. Ja nie wiem jak to teraz wyglada z tym kredytem bo interesowalem sie nim 3 lata temu. Ale wiem ze rzeczywiste oprocentowanie bylo grubo ponad 100% wiec dla mnie smieszne. I teraz sie ciesze ze go nie wzialem. Ale moze teraz jest inaczej.....
prze 5 lat skarb panstwa buli odsetki ja splacam dwa lata po zakonczeniu kredytu i z tego co wiem nie sprawdzajaj na co kasa idzie bo im to wisi...wazne zeby splacic a oporcentowanie teraz jest jakis 8 ,2 % mniej wiecej dzieki za info na pewno dowiem sie wsyzstkiego jakby znalazl sie ktos jeszcze kto moze bral ( bierze ) to niech cos skrobnie :) pzdr
www.mm-foto.pl
ja biore kredyt studencki w pko bp. bierzesz go przez piec lat (warunkiem jest uzyskiwanie wpisow na koljene semestry, na czas np. urlopu zdrowotnego jest on zawieszany) w wyplacanych co miesiac ratach (tzw. transzach). przez caly czas odestki od tego kredytu buli za ciebie panstwo i w dwa lata po zakonczeniu studiow zaczynasz jego splate. mimo znacznego spadku inflacji i tak ten kredyt jest oplacalny, bo jednak jego wartosc sie trochce dewaluuje przez te piec lat.
aby go zaciagnac potrzebne jest poreczenie majatkwoe osob trzecich, jesli ty bys nie ukonczyl studiow i nie mial z czego spalcic kredytu, wowczas te osoby musza go splacic za ciebie.
aby go zaciagnac potrzebne jest poreczenie majatkwoe osob trzecich, jesli ty bys nie ukonczyl studiow i nie mial z czego spalcic kredytu, wowczas te osoby musza go splacic za ciebie.