Witam, przymierzam się do kupna swojego pierwszego kasku. Budżet nie jest zbytnio ograniczony, dlatego rozważam kupno np. modelu evolution. Widzę jednak na forum, że sporo osób śmiga w Compach dwójkach. Ja w zasadzie słyszałem tylko jedną konkretną opinię znajomego, który mi go zupełnie odradzał, bowiem był kiedyś w posiadaniu tego modelu (Comp II) i przy średnim dzwonie urwała się z niego szczeka (w zasadzie to odpadła jakby była klejona na kropelkę), co poskutkowało rozcięciem brody i 137 szwami. Teraz fruwa właśnie w evolution i jest bardzo zadowolony.
Druga sprawa, przy doborze kasku brać lepiej taki rozmiar, aby był minimalnie luźny, czy minimalnie za ciasny? Sprzedawca mówił, że niby te gąbki w środku się rozejdą lekko w trakcie użytkowania.
Pozdrawiam, Damian
[Kask] 661 Evolution vs Comp II
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: [Kask] 661 Evolution vs Comp II
miałem compa 2, teraz mam evo i zdecydowanie wybrałbym evo. Przy zakładaniu kasku i zdejmowaniu nie musisz ściągać gogli, jest dłuższa i trwalsza szczęka, przyjemniejszy wygląd, wytrzymalszy lakier. Coś by się jeszcze znalazło 

Re: [Kask] 661 Evolution vs Comp II
Dobra, to wezmę evo
. Dzięki za opinie. Swoją drogą, to on w zasadzie najbardziej tylko uciska na mięśnie żuchwy, ale podobnież w compach jest to samo, a nawet jeszcze gorzej (na sklepie akurat nie mieli, żebym mógł przymierzyć niestety).
Pozdrówka!

Pozdrówka!