2 Polaków ukradło 2 spece demo z bike parku w Mariborze

boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Zyra74 jest chyba z Kamiennej ;)
Krzyś
Kontakt:

Post autor: Krzyś »

Spaced
Mówiąc "Polacy" logiczne chyba jest, że w domyśle przyjmuje się że wszyscy, a nie jedynie kilku "Polaków", więc co jak co nie dziwie się Las3k_91 Ldz , iż się tak rzuca, bo ja również czuje się Polakiem i jak ktoś generalizuje w taki sposób w jaki to robi GrzesiekDH to mam ochotę wziąć łopatę i zdzielić w łeb. Poza tym nie rozumiem gadania typu "Nie jesteś całym narodem". Żaden z nas całym narodem nie jest, ale każdy jest jego częścią i to co mówią o tymże narodzie tyczy się również jego.
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Szybko jeżdżą między ludźmi po chodnikach
Spróbuj użyć dzwonka a zobaczysz jak goni się bydło na dzikim zachodzie...

Rowery nie szukałbym w miejscu zamieszkania, chyba że się naćpali albo postanowili zrobić coś szalonego w życiu...
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Krzyś kto o tym decyduje? Ty? Sztucznie wytyczone granice? Wciskaja nam to patryjotyczne gówno od lat i wszyscy sie na to łapią, a potem maja do siebie mniej dystansu niz typ z mikropenisem. Nie lubie generalizacji ale buzowania sie bez powodu tez nie co by nie mówic ze wszystkich krajów, które odwiedzam najbardziej boje sie o rower w Pl.

Boogiel - napisze do niego, moze chłop pomoze. Cholera wie, ludzie sa głupi to warto sprawdzic.
GrzesiekDH
Kontakt:

Post autor: GrzesiekDH »

Krzyś - to może weźmy łopaty i wyzabijajmy się wszyscy nawzajem, tak za ojczyznę. Widzę, że co niektórych strasznie skrzywdziłem swoją wypowiedzią, ale wg mnie powinniśmy się wszyscy wstydzić, że takie rzeczy dzieją się w naszym kraju.
http://www.pinkbike.com/u/grzesiekdh/
Mervis
Kontakt:

Post autor: Mervis »

tikk pisze:Według mnie to dowody prawdziwe - po prostu nie wiedzieli, że dowody zostały zeskanowane.
Myśleli pewnie, że to tak jak w naszych wypożyczalniach - biorą dokumenty w depozyt (zresztą ponoć bezprawnie
Ale jak wzieli dokumenty (dowody osobiste w depozyt) to najpierw musieli oddać rowery żeby dokumenty im zwrócili, a wtedy to by było bezsensu, bo by nie dawali swych dowodów z myślą że ukradną sobie rowery, a dokumenty zostaną w wyporzyczalni, chyba że mieli tak w bani, że niewzieli tego od uwage :D
Hemp
Kontakt:

Post autor: Hemp »

GrzesiekDH

Oczywiscie ze nalezy sie wstydzic za to, wiecej trzeba to napietnowac, osoby winne znalesc i ukarac, ale nadal to nie swiadczy ze wszyscy Polacy kradna, wiecej ze maja zlodziejstwo we krwi :)
Mentos95
Kontakt:

Post autor: Mentos95 »

Witać ze pare osób ma tutaj coś po przodkach(sarmatach). Nie ma sie co kłócić. Niestety czasem w Europie nazywani jesteśmy złodziejami. Co nie znaczy, że Polacy mają złodziejstwo we krwi. Niestety wiekszość osób tylko patrzy jak oszukać innych. Można smiało powiedzieć że wielu polaków ma złodziejstwo we krwi, ale nie że wszyscy. Tak jak już ktoś napisał wczesniej. Tak jakbym napisał że Norberty i Grześki mają gejostwo we krwi. Moze nie napisałem wszyscy, ale idzie się domyslic ze chodzi o wszystkich. Nie lubie takich porównywam. A co do dowodów to pewnie fałszywe. Za 100zł idzie bez problemu zrobić lewy dowód w którego praktycznie nie idzie rozróżnić. Zdjęcie wsadzic takie aby tylko troche było podobne do sprawcy i po problemie. Ci z ośrodka powinni wyslac dowody do polski w celu sprawdzenia ich autentyczności i aby polska policja sprawdziła czy nie są kradzione. I ewentualnie z nakazem zrobić im wjazd na chate.
tikk
Kontakt:

Post autor: tikk »

Mervis pisze:Ale jak wzieli dokumenty (dowody osobiste w depozyt) to najpierw musieli oddać rowery żeby dokumenty im zwrócili, a wtedy to by było bezsensu, bo by nie dawali swych dowodów z myślą że ukradną sobie rowery, a dokumenty zostaną w wypożyczalni
Chodziło mi o to, że tam obsługa wypożyczając rowery może tylko skanuje dowody i zaraz je oddaje (nie ma depozytu).
Odjeżdżasz więc z rowerem i dowodem. Być może goście myśleli, że dowody potrzebne tylko do wglądu ew.spisania danych i poszli w długą :D .
tikk
Krzyś
Kontakt:

Post autor: Krzyś »

Spaced
Mam dystans do siebie i wali mnie to jak np. jakiś obcokrajowiec powtarza pewne stereotypy na chociażby nasz temat, bo to świadczy tylko wyłącznie o jego głupocie. Ale jak słyszę takie uwagi na temat Polaków z ust Polaka, to coś jest dla mnie nie teges...
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

tikk pisze:Chodziło mi o to, że tam obsługa wypożyczając rowery może tylko skanuje dowody i zaraz je oddaje (nie ma depozytu). Odjeżdżasz więc z rowerem i dowodem. Być może goście myśleli, że dowody potrzebne tylko do wglądu ew.spisania danych i poszli w długą .
Nie wiem jak z wypozyczaniem ale w test centrach standardem jest zostawienie dowodu, a czasem tez karty kredytowej.
=Pietr3k=
Kontakt:

Post autor: =Pietr3k= »

Też obstawiam, że nie wiedzieli o skanowaniu dowodów. Sam zostawiałem dowód nie raz i o tym nie słyszałem.

...ale skoro nie wiedzieliby o skanowaniu, to raczej spodziewali się spisania danych ręcznie i tym samym na jedno wychodzi.
Raczej dla dochodzenia nie ma wielkiego znaczenia czy dane są spisane czy skanowane (nie wliczając zdjęcia oczywiście)...
ODPOWIEDZ