Witam,
mam prośbę do osób, które borykały się niedawno z zakładaniem stowarzyszenia. Jesteśmy już na dobrej drodze, KRS i REGON za nami, teraz niestety stoimy przed NIPem i mamy pewne problemy/wątpliwości. Byłbym wdzięczny za kontakt na PW lub GG od osób, które ograniają NIP 2.
Rejestracja stowarzyszenia - NIP 2
Zależy od statutu stowarzyszenia, u nas wystarczy dwóch członków zarządu (nie mamy skarbnikaMentos95 pisze:vice-prezes i skarbnik muszą iść do urzędu skarbowego

Nie było tak, że mogłem złożyć NIP-2 bez konta bankowego, a dopiero później wyrobić konto i zaktualizować NIP?
502103807 tutaj masz numer do naszego prezesa. On na rwr nie jedzi ale sie wszystkim w urzedzie zajmuje itp. Mozesz z nim pogadać odnosnie wszystkiego. I polecam w statucie napisać wam ze bedziecie działać przeciwko alkoholizmowi i nikotynizmie. Bo wtedy co rok mozecie dostawać po 3.5tys
Jak coś to chętnie mozemy się dzielic z wami informacjami co do dofinansowań. Rozmawiałem ostatnio z przewodniczącym rady powiatu i on prowadzi stowarzyszenie narciarskie i mówi ze wystarczy dobrze podanie napisac o zwalaczanie alkoholizmu i idzie dostać 3.5-4tys zł
Za niedługo się do niego wybiore to zapytam jak to napisac i się z wami podziele