problem z przerzutkami.

Areeek
Kontakt:

problem z przerzutkami.

Post autor: Areeek »

cześc mam mały problem z przezutkami.Mam ramę NEXT MONSTER sztywną. Chcę miec przezutki poniewaz chce troche pojezdzic na kole itp.Oraz przezutki tez przydaja sie w dh/fr.
Lecz moj problem jest taki.Kupilem ostatnio hak do ramy , zalozylem go zalozylem przezutke wszytko ladnie pieknie ale... gdy mam zalozony hak to kolo przy skokach wyskakuje mi z ramy .i gdy podczas skoku kolo mi wypadlo hak sie wygiąl i dupa. Myślałem zeby przezutki zamocowac gdzies indziej blisko kola ale zeby nie przeszkadzalo osi siedziec w ramie.Moze macie jakies inne miejsca gdzie moge przykrecic przezutkę (aparat)?

Druga opcja nad ktora myslalem to zrobic napinacz lancycha po srodku miedzy kaseta a przednia zebatka (po srodku ramy ) tak aby napinal lancych.Ale ja bym lancuch na kasecie przezucal recznie na odpowiadajaca mi przezutke a ten napinacz napinal by mi lancuch odpowietnio pod wielkosc zebatki.i tak na akzdej z zebattek lancucha.( bo wiadomo ze gdy przzuce lacuch recznie na mala zebatke a nie bedzie napinacza to lancuch bedzie luzny i bedzie przeskakiwal)Moze macie jakis taki patent?

Z gory dzięki .
kubuspunxdh
Kontakt:

Post autor: kubuspunxdh »

kolego :) przestudiuj to http://www.wrower.pl/ :) tam znajdziesz 99% odpowiedzi na twoje pytania :)
rowerek PB Spider Suspensions boss!
Areeek
Kontakt:

A mogl bys podac konkretne posty? :D Bo nie mogę znalesc
kubuspunxdh
Kontakt:

Post autor: kubuspunxdh »

rowerek PB Spider Suspensions boss!
Areeek
Kontakt:

przeczytalem ale nie ma konkretnych odpowiedzi na moje pytanie
raider1997
Kontakt:

Post autor: raider1997 »

jak ci mogło koło wyskoczyć z ramy to co ty go nie dokręciłes???
raider1997
Kontakt:

Post autor: raider1997 »

kup przerzutkę i hak załóż wszystko i przede wszystkim przykręć koło....
BlackForest
Kontakt:

Post autor: BlackForest »

jak może Ci koło wylecieć? nie pojmuje tego . włożyleś je w ogóle w rame i dokręciłeś ?
Areeek
Kontakt:

Tak .ja mam Zapinkę z tylu.I poprostu kolo mi się wysówa z ramy.
ryder
Kontakt:

Re: problem z przerzutkami.

Post autor: ryder »

Rozumiem, zeby był problem przy szybkozamykaczu i poziomych hakach. Ale ten next ma pionowe, to wręcz niemożliwe, żeby koło mogło wypaść. Weź to koło wsadź tak, żeby było ładnie w hakach osadzone, po czym skręć szybkozamykacz i MOCNO go dociśnij. Powinno pomóc :lol:
Co do napinacza to zainwestuj w jakiś podstawowy pod suport lub jak masz trochę chęci i sprzęt to dałoby radę taki zrobić. Ale pamiętaj, że sama rolka napinająca na dole to tylko połowa sukcesu. Najważniejsza jest prowadnica u góry.
ODPOWIEDZ